Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Ισραήλ απειλεί να «σβήσει» από το χάρτη τον Assad και τη Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ απειλεί να «σβήσει» από το χάρτη τον Assad και τη Χεζμπολάχ
Το Ισραήλ απειλεί να «σβήσει» από το χάρτη τον Assad και τη Χεζμπολάχ
Στο «κόκκινο» βρίσκεται η ένταση στην Μέση Ανατολή, καθώς μετά τις εξαγγελίες του αμερικανού προέδρου D. Trump για επίθεση στη Συρία και σκληρή απάντηση της Μόσχας,  στο «χορό» έχει μπει και το Ισραήλ το οποίο απειλεί τόσο το Σύρο πρόεδρο Assad όσο και το Ιράν.
Αφού το Ισραήλ εξαπέλυσε μια αεροπορική επίθεση εναντίον αεροπορικής βάσης στη Συρία ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά όπλα σε ένα συριακό χωριό, σκοτώνοντας αρκετούς, ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι τόνισαν πώς εάν οι Ιρανοί επιτεθούν κατά του Ισραήλ από το έδαφος της Συρίας, ο σύρος πρόεδρος Assad  και το καθεστώς του θα είναι εκείνοι που πληρώνουν το τίμημα.
Η επιθετική ρητορική από ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, ήρθε ως απάντηση στις δηλώσεις του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Ali Khamenei, ο οποίος αναφερόμενος στην επίθεση του Ισραήλ στην αεροπορική βάση τόνισε ότι είναι «έγκλημα του Ισραήλ» και απείλησε ότι «δεν θα παραμείνει χωρίς απάντηση».
Ωστόσο, αξιωματούχοι του Ισραήλ απειλούν να εξαφανίσουν το καθεστώς Assad από το χάρτη.
«Το καθεστώς του Assad και ο ίδιος ο Assad θα εξαφανιστούν από τον χάρτη, εάν οι Ιρανοί προσπαθήσουν να βλάψουν το Ισραήλ ή τα συμφέροντά του από το έδαφος της Συρίας», δήλωσαν ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman δήλωσε ότι το Ισραήλ θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να αποτρέψει τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής βάσης του Ιράν στη Συρία.
«Ανεξάρτητα από το τίμημα, δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να έχει μια μόνιμη στρατιωτική βάση στη Συρία.
Δεν έχουμε άλλη επιλογή», ανέφερε ο Liberman.
Οι ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν επίσης την ελπίδα ότι η Χεζμπολάχ δεν θα εισέλθει σε μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ, της Συρίας και του Ιράν.
«Ελπίζουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah δεν θα αποφασίσει να συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση», ανέφεραν ανώτεροι αξιωνατικοί του στρατού του Ισραήλ.
«Δεν θέλουμε να διευρύνουμε το μέτωπο, αλλά αν συμβεί αυτό, ο Nasrallah θα πρέπει να καταλάβει ότι η μοίρα του δεν θα διαφέρει από την τύχη του Assad και ότι θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης