Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω των τριών ετών το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 72 δολ. το Brent

Σε υψηλό άνω των τριών ετών το πετρέλαιο - Ξεπέρασε τα 72 δολ. το Brent
Η κλιμάκωση της έντασης στη Συρία και το ενδεχόμενο σύγκρουσης ΗΠΑ - Ρωσίας ενισχύουν τις τιμές του μαύρου χρυσού
Σε νέο υψηλό από την αρχή του έτους διαμορφώθηκε ο μαύρος χρυσός, με τους επενδυτές να είναι απόλυτα ανήσυχοι λόγω των δυσάρεστων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μ. Ανατολή.
Από τη μία πλευρά η κλιμάκωση της έντασης στη Συρία και το ενδεχόμενο σύγκρουσης ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές θέσεις για το μέλλον της χώρας και από την άλλη το πλήγμα με πυραύλους στη Σ. Αραβία, ήταν οι δύο βασικές αιτίες που οδήγησαν το Brent σε υψηλό άνω των 3,5 ετών.



Το tweet του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump προς τη Ρωσία ότι «ετοιμαστείτε έρχονται οι πύραυλοι» (σ.σ.: στη Συρία) οδήγησε το Brent στο υψηλότερο επίπεδο για διάστημα άνω των τριών ετών, με το προθεσμιακό συμβόλαιο να ενισχύονται 1,4% στα 72 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά το προθεσμιακό συμβόλαιο έφθασε στα 73,09 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Νοεμβρίου 2014, όταν είχε αγγίξει τα 73,41 δολάρια.
Ανάλογο κλίμα επικράτησε και για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο ενισχύθηκε σχεδόν 2% και έφθασε στα 66,70 δολάρια.
Και αυτό ενδοσυνεδριακά διαμορφώθηκε στα 67,45 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Δεκεμβρίου 2017, όταν είχε αγγίξει τα 68,22 δολάρια.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω άνοδος κατέφθασε σε μία ημέρα όπου ανακοινώθηκε αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού.
Πιο συγκεκριμένα απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ενώ αυξήθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (11/4/2018) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Απριλίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια πτώση κατά 189.000 βαρέλια.
Χθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,8 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 458.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 29.000 βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,722 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης