Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,37% και τα 1.351,47 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών - Στο -0,37% και τα 1.351,47 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο επιχειρεί να ανακάμψει μετά τη σημαντική πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης
Πτωτικά κινείται σήμερα (12/4) η τιμή του χρυσού, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στη Συρία, καθώς το αμερικανικό δολάριο επιχειρεί να ανακάμψει από την πτώση των προηγούμενων ημερών.
Ειδικότερα, περί τις 9:50 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.351,47 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,06% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,85 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται ελαφρώς στις 89,25 μονάδες, αποκτώντας απόσταση από τις 89,09 μονάδες στις οποίες βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Οι αναφορές για επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στο επίκεντρο, γεγονός που έχει στρέψει τους επενδυτές προς τον χρυσό και το γεν, τα οποία αποτελούν επενδυτικό «καταφύγιο» σε περιόδους αστάθειας.
Ωστόσο, το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δεν έχει συμφωνήσει με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Jim Mattis, για ένα συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης, μετρίασε κάπως τις ανησυχίες στις αγορές, στέλνοντας την τιμή του χρυσού χαμηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης