Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Δεν θα τολμήσει η Τουρκία να ανοίξει μέτωπο στο Αιγαίο – Ανησυχία για τη Συρία

Κουβέλης: Δεν θα τολμήσει η Τουρκία να ανοίξει μέτωπο στο Αιγαίο – Ανησυχία για τη Συρία
Εκτιμώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύρραξη στο Αιγαίο, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ένα θερμό επεισόδιο είπε ο κ.Κουβέλης
Την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα τολμήσει να ανοίξει ένα μέτωπο στο Αιγαίο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπ. Άμυνας, Φ. Κουβέλης, επισημαίνοντας πάντως πως η Άγκυρα έχει επιλέξει την κλιμακούμενη ένταση.
«Δεν εκτιμώ ότι μπορεί να υπάρξει σύρραξη στο Αιγαίο, όμως ένα περιστατικό που μπορεί να προκύπτει από μια αναχαίτιση για παράδειγμα μπορεί να θερμάνει τα πράγματα και να καταστεί αυτό το περιστατικό ένα θερμό γεγονός.
Αυτό δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες όχι μόνο να υπερασπιστούν αλλά και να διαφυλάξουν στο ακέραιο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος όπως καταγράφονται από το διεθνές δίκαιο και συνθήκες» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Κουβέλης, ο οποίος άφησε εμμέσως πυρά κατά του κ.Καμμένου, τονίζοντας ότι δεν βοηθά η ρητορική που εντείνει την κλιμάκωση της έντασης.
«Από την πλευρά της Τουρκίας γίνονται σκληρές δηλώσεις με αποτέλεσμα να προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς» τόνισε ο κ.Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα ακούγονται για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
Πάντως ο κ.Κουβέλης εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία.
«Η Αθήνα παρακολουθεί με ανησυχία όσα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βρεθούμε μπροστά σε έναν παραλογισμό και μια σύγκρουση η οποία θα είναι ότι χειρότερο.
Κατά συνέπεια η Ελλάδα μπορεί να μην είναι στην πρώτη γραμμή είναι όμως στην ευρύτερη περιοχή και ως εκ τούτου έχει την ανησυχία της και καταγράφει τις θέσεις της για την αποτροπή μιας τέτοιας σύγκρουσης» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι είναι αυτονόητο πως αν έχουμε επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή έστω και αντανακλαστικά θα επηρεάσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο τον τουρισμό μας.
«Μέχρι την ώρα που μιλάμε δεν έχουμε κανένα στοιχείο ότι μειώνονται οι τουριστικές μας ροές.
Δεν υπάρχει ούτε μια ματαίωση, αντίθετα η προσδοκία είναι ότι θα υπάρξει αυξημένος τουρισμός» είπε ο κ.Κουβέλης.
Ερωτηθείς για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει πότε θα επιστρέψουν αναφέροντας πως η Ελλάδα χρησιμοποιεί όλες τις δυνατότητες που έχει στο επίπεδο των πιέσεων και της διπλωματίας για την άμεση επιστροφή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης