Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τρίκαλα: Μια έξυπνη θεσσαλική πόλη

tags :
Τρίκαλα: Μια έξυπνη θεσσαλική πόλη
Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες του δήμου Τρικκαίων είναι αμέτρητες
Την εποχή της ψηφιακής επανάστασης τα Τρίκαλα πρωτοπορούν και καινοτομούν, δείχνοντας το δρόμο και  σε άλλους δήμους της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσε τη νέα δράση του δήμου με  τίτλο:  Μετά από 3.000, βαδίζουμε  ξανά “Στα χνάρια του Ασκληπιού”, και υπενθυμίζει την περιπατητική διαδρομή του  Ασκληπιού.
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Δήμο Αμαρουσίου , στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αθλητικού προγράμματος “BE ACTIVE”,  το ερχόμενο Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στις 10:00 στην πλατεία Γοργογυρίου. Η δράση είναι αθλητική και περιηγητική, μια πεζοπορία στο μονοπάτι στα ριζά του όρους Κόζιακα..  
Η  πρωτοβουλία του κ. Δ. Παπαστεργίου και του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη θα οδηγήσει τους περιπατητές στην προβολή μιας νέας διαδρομής στο βουνό του Ασκληπιού.
Όλες οι δράσεις του δημάρχου Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου αποσκοπούν στο να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και να δώσει κίνητρα στους νέους να μπουν στην παραγωγική διαδικασία.  Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε δήλωσε  χαρακτηριστικά: “Στόχος γενικά  του δήμου είναι να δώσει προοπτικές ανάπτπυξης στην περιοχή. Είναι σημαντικό να κάνουμε πλατείες, πεζοδρόμια και δρόμους. Είναι πιο σημαντικό, όμως, σε μια Θεσσαλία με 30% ανεργία περίπου, οι δήμοι να βγουν μπροστά και να δώσουν προοπτικές ανάπτπυξης. Πιστεύω πραγματικά, πως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι τοπικοί φορείς, μπορούμε να πετύχουμε πράγματα”.
Ο δήμαρχος των Τρικάλων ανακοίνωσε, επίσης,  πρόσφατα πως τα Τρίκαλα θα είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα αποκτήσει δίκτυο με ταχύτητες 5G. Είναι ο δήμος όπου οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου, και στις οποίες, όποιος πολίτης επιθυμεί, μπορεί να πάρει μέρος και να πει τη γνώμη του, αναγνωρίζοντας στην πράξη την αξία της διαδραστικότητας και της συμμετοχικής διαδικασίας στη λήψη των αποφάσεων.
Οι καινοτόμες πρωτοβουλίες του συγκεκριμένου  δήμου είναι αμέτρητες:  το λεωφορείο χωρίς οδηγό,  “Ο Μύλος των Ξωτικών”,  πρωτοβουλίες για την ασφάλεια των πεζών, η δημιουργία εκτεταμένων  ποδηλατοδρόμων, η έκδοση πιστοποιητικών μέσω ΑΤΜ,  “Τα Τρίκαλα κόβουν το κάπνισμα”,  είναι  μόνο ένα μικρό δείγμα των δράσεων που ο δήμος υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης