Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Έχουμε αποδείξεις για τη χρήση χημικών από τον Assad

Macron: Έχουμε αποδείξεις για τη χρήση χημικών από τον Assad
Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Γαλλία θα λάβει τις αποφάσεις της "σε εύθετο χρόνο", σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά ενδεχόμενα αντίποινα για τη χημική επίθεση
«Έχουμε την απόδειξη ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από το συριακό καθεστώς στην πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό», διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
«Έχουμε την απόδειξη ότι την περασμένη εβδομάδα, πάνε τώρα σχεδόν δέκα ημέρες, χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, τουλάχιστον χλώριο, και χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς του Assad,  δήλωσε ο Macron στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.
Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Γαλλία θα λάβει τις αποφάσεις της "σε εύθετο χρόνο", σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά ενδεχόμενα αντίποινα για τη χημική επίθεση.
"Θα πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σε εύθετο χρόνο, όταν θα το κρίνουμε πιο χρήσιμο και πιο αποτελεσματικό", δήλωσε ο Μacron.
Στο μεταξύ στο Βερολίνο ανακοινώθηκε από την καγκελαρία ότι η καγκελάριος Merkel και ο Μacron συζήτησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους την φερόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και η καγκελάριος εξέφρασε στον Γάλλο πρόεδρο την ανησυχία της ότι διαβρώνεται η ικανότητα της διεθνούς κοινότητας να επιβάλλει την απαγόρευση της χρήσης των χημικών όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης