Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall, με το «βλέμμα» στις γεωπολιτικές εξελίξεις - Ρίχνει τους τόνους ο Trump για Συρία

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall, με το «βλέμμα» στις γεωπολιτικές εξελίξεις - Ρίχνει τους τόνους ο Trump για Συρία
Με άνοδο άνοιξε η Wall Street, καθώς ο Donald Trump προσπαθεί να ρίξει τους τόνους σχετικά με μια επικείμενη επίθεση στη Συρία
Με άνοδο άνοιξε σήμερα (12/4/2018) η Wall Street, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, προσπαθεί να ρίξει τους τόνους σχετικά με μια επικείμενη επίθεση στη Συρία, ενώ στήριξη στις αμερικανικές μετοχές προσέφεραν και ορισμένα θετικά macro και εταιρικά αποτελέσματα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,8% στις 24.372 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,6% στις 2.659 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,6% υψηλότερα, στις 7.114 μονάδες.


Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την εξέλιξη της κρίσης στη Συρία, με τις συμμαχικές δυνάμεις να καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, στον απόηχο των απειλών Trump για πυραυλική επίθεση.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σήμερα πιο… διαλλακτικός, τονίζοντας πως δεν μίλησε ποτέ για το πότε θα γίνει μια επίθεση στη Συρία.
«Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία.
Θα μπορούσε να είναι πολύ σύντομα ή όχι τόσο σύντομα ή καθόλου!
Εν πάση περιπτώσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κάτω από τη διοίκησή μου, έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να απαλλάξουν την περιοχή από τον ISIS.
Πού είναι ένα "Ευχαριστούμε την Αμερική";», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.
Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Trump έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.
Η ίδια πρόσθεσε ότι θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση κι αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Trump στο Τwitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.
Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί εντός της ημέρας η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, με κύριο αντικείμενο την κρίση στη Συρία.
Σύμφωνα με το BBC, οι υπουργοί θα κληθούν να εξετάσουν όλες τις επιλογές μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των δυνάμεων του Assad χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει την έγκριση από το Κοινοβούλιο.
Ώθηση στους δείκτες προσφέρουν οι τεχνολογικές μετοχές, με τις Amazon, Apple και Netflix να κινούνται υψηλότερα, ενώ άνοδο καταγράφουν και οι τραπεζικές μετοχές, με τις J.P. Morgan Chase, Citigroup και Goldman Sachs να σημειώνουν όλες κέρδη άνω του 1%.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων, που μόλις ξεκίνησε.
Η BlackRock ανακοίνωσε πριν το άνοιγμα της Wall μια αύξηση κερδών κατά 26% για το α’ τρίμηνο του 2018, σε 1,09 δισ. δολ. ή 6,68 δολ. ανά μετοχή, με τη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας να ενισχύεται περισσότερο από 2,5%.
Άνοδο άνω του 2% σημειώνει και η μετοχή της Delta Air Lines, καθώς η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Αύριο αναμένεται να ανακοινώσουν τριμηνιαία αποτελέσματα οι Citigroup, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo, μεταξύ άλλων.
Οι επενδυτές έχουν υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με τη FactSet, τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 17,1% στο α’ τρίμηνο του 2018, αύξηση που εάν επιβεβαιωθεί θα είναι η μεγαλύτερη από το α’ τρίμηνο του 2011, όταν είχαν αυξηθεί κατά 19,5%.
Εν τω μεταξύ, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τις αιτήσεις για επίδομα να υποχωρούν κοντά σε χαμηλά 45 ετών την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 9.000, φτάνοντας στις 233.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 230.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης