ΗΠΑ: Ανοίγει, αύριο, Παρασκευή και 13, η αυλαία εταιρικών αποτελεσμάτων για το 1ο τρίμηνο 2018

ΗΠΑ: Ανοίγει, αύριο, Παρασκευή και 13, η αυλαία εταιρικών αποτελεσμάτων για το 1ο τρίμηνο 2018
Το forward-P/E του S&P 500 διαμορφώνεται στο 16 με 17 (ενώ το τρέχον P/E είναι ~24)
Εν μέσω της γεωπολιτικής ανησυχίας που επικρατεί, στις ΗΠΑ ανοίγει η αυλαία εταιρικών ανακοινώσεων για το 1ο τρίμηνο 2018.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αγορά αναμένει τις ανακοινώσεις των JP Morgan (JPM), Citigroup (C) & Wells Fargo (WFC) με τις δημοσιευμένες εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή αντιστοίχως $2.28, $1.61, $1.07. Τα τελευταία  earnings whispers ανεβάζουν κατά τι αυτές τις εκτιμήσεις σε $2.31 , $1.65, $1.09.
Οι εταιρικές επιδόσεις των JPM & C έχουν ιδαίτερη σημασία λόγω της μεγάλης διασποράς δραστηριοτήτων που καλύπτουν από το retail, corporate, investment banking and trading και asset management και δείχνουν σε ικανό βαθμό τον σφυγμό της αμερικανικής - και όχι μόνο - οικονομίας.
Ειδικά όσον αφορά το σκέλος του trading των JPM & C, έχει ενδιαφέρον το κατά πόσο έχει επηρεασθεί από την μεταβλητότητα  των αγορών που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο αναφοράς.
Με μεγάλο ενδιαφέρον επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου με επίκεντρο τις FAANG και τις εταιρείες ημιαγωγών αργότερα μέσα στον μήνα.
Σημειώνεται ότι για το σύνολο της αμερικανικής αγοράς, σύμφωνα με την FactSet, αναμένεται ετήσια αύξηση εταιρικών κερδών κατά 17.3%  (τον Δεκέμβριο του 2017 η πρόβλεψη ήταν για +11.4%).
Ομως πολλοί επενδυτές εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο είναι διατηρήσιμοι αυτοί οι ισχυροί ρυθμοί αυξήσεως εταιρικών κερδών - εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθούν.
Οι αυξημένοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, η ανοδική πορεία των βραχυπροθέσμων επιτοκίων σε συνδυασμό με την πιθανή εμφάνιση πληθωριστικών πιέσεων αλλά και το κατά πόσον οι ανακοινωθέντες (και μελλοντικοί ?) δασμοί θα αποτελέσουν τροχοπέδη για την παγκόσμια οικονομία, είναι οι κύριες ενότητες του προβληματισμού.
Το forward-P/E του S&P 500 διαμορφώνεται στο 16 με 17 (ενώ το τρέχον P/E είναι ~24).

Σ.Π.
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS