Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για Συρία - Άνοδος +0,98% για DAX

Κέρδη στις ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για Συρία - Άνοδος +0,98% για DAX
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ΗΠΑ έριξαν τους τόνους σχετικά με μια επικείμενη επίθεση στη Συρία
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (12/4/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ΗΠΑ έριξαν τους τόνους σχετικά με μια επικείμενη επίθεση στη Συρία, ενώ το «βλέμμα»τ των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,70% υψηλότερα, στις 378,81 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,98% στις 12.415,01 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή άνοδο 0,02% στις 7.258,34 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,59% υψηλότερα, στις 5.309,22 μονάδες.


Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την εξέλιξη της κρίσης στη Συρία, με τις συμμαχικές δυνάμεις να καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, στον απόηχο των απειλών Trump για πυραυλική επίθεση.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σήμερα πιο… διαλλακτικός, τονίζοντας πως δεν μίλησε ποτέ για το πότε και εάν θα γίνει επίθεση στη Συρία.
«Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία.
Θα μπορούσε να είναι πολύ σύντομα ή όχι τόσο σύντομα ή καθόλου!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Αργότερα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τους συμβούλους του και «πολύ σύντομα» θα λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει με τη Συρία.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας πρόκειται να συνεδριάσει εντός της ημέρας για να συζητήσει τις επιλογές που έχει.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία.
Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Trump έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.
Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί εντός της ημέρας η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, με κύριο αντικείμενο την κρίση στη Συρία.
Σύμφωνα με το BBC, οι υπουργοί θα κληθούν να εξετάσουν όλες τις επιλογές μιας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των δυνάμεων του Assad χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει την έγκριση από το Κοινοβούλιο.
Η τεχνολογία ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις, κλείνοντας με κέρδη 1,4%, με τη Micro Focus να ενισχύεται κατά 7,6%, ενώ οι μετοχές τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών σημείωσαν άνοδο επίσης άνω του 1%.
Την ίδια ώρα, η μετοχή του βρετανικού hedge fund Man Group έκλεισε με άνοδο 8%, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2018.
Το μεγαλύτερο εισηγμένο hedge fund στον κόσμο ανέφερε καθαρές εισροές 4,8 δισ. δολ. για το τρίμηνο.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Carrefour σημείωσε πτώση 3,4%, καθώς η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανέφερε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στα οποία εκφράστηκαν ανησυχίες για τις επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου στο ευρώ.
«Υπήρξε ευρύτατη ανησυχία ότι ο κίνδυνος εμπορικών συγκρούσεων, που αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις, έχει αυξηθεί», τονίζεται.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες εμφανίζονται επίσης διχασμένοι όσον αφορά το outlook του πληθωρισμού.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, περαιτέρω πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2018, καταδεικνύοντας σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της ενιαίας νομισματικής ένωσης.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά 0,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, διευρύνοντας τις απώλειες 1% που είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα κρίθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οριακή άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,1%.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης