Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι 10 χώρες με το μεγαλύτερο πολεμικό ναυτικό στον κόσμο

tags :
Οι 10 χώρες με το μεγαλύτερο πολεμικό ναυτικό στον κόσμο
H Βόρεια Κορέα φέρεται να διαθέτει το ισχυρότερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο, από πλευράς αριθμών
Η Βόρεια Κορέα φέρεται να διαθέτει το ισχυρότερο εμπορικό ναυτικό στον κόσμο, σύμφωνα με την έρευνα (2018 Military Strength Ranking) που συνέταξε η Global Firepower για το τρέχον έτος, αφήνοντας πίσω της υπερδυνάμεις όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η λίστα που ακολουθεί κατατάσσει τις χώρες αποκλειστικά μα βάση τον αριθμό των ναυτικών περιουσιακών στοιχείων που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών υποστήριξης, των περιπολικών σκαφών, των κορβέτων, των καταστροφέων, των φρεγατών και των αεροπλανοφόρων.

10. Ινδονησία - 221 πλοία

Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο μεταξύ του Ειρηνικού και του Ινδικού ωκεανού, με 34.000 μίλια ακτογραμμής.
Είναι η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου που αποτελείται μόνο από νησιά, περίπου 13.500, με μόνο 922 να κατοικούνται μόνιμα.
Η Ινδονησία διαθέτει οκτώ φρεγάτες, 24 κορβέτες, τρία υποβρύχια, 74 περιπολικά σκάφη και 12 πολεμικά πλοία.

9. Κολομβία - 234 πλοία

Η Κολομβία διαθέτει ακτές τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό και το ναυτικό της διαθέτει μεταξύ άλλων τέσσερις φρεγάτες, μία κορβέτα, 11 υποβρύχια και 55 περιπολικά σκάφη.
Η χώρα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κοκαΐνης στον κόσμο και οι ένοπλες δυνάμεις της έχουν εμπλακεί έντονα στις προσπάθειες για την απαγόρευση των ναρκωτικών, ιδίως κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού, όπου η κρατική παρουσία είναι περιορισμένη και η δραστηριότητα λαθρεμπορίου είναι ανεξέλεγκτη.

8. Φινλανδία - 270 πλοία

Η Φινλανδία συνορεύει με τη Βαλτική Θάλασσα, τη Ρωσία και δίπλα τη Σουηδία.
Όπως και άλλες χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης, η Φινλανδία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα.

7. Ινδία - 295 πλοία

Όπως και οι χώρες της Ευρώπης, η Ινδία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη ναυτική δραστηριότητα ενός από τους μεγαλύτερους γείτονές της: την Κίνα.
Η Ινδία διαθέτει σήμερα 295 ναυτικά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ αυτών 14 φρεγάτες, 11 καταστροφείς, 22 κορβέτες, 16 υποβρύχια και 139 περιπολικά αεροσκάφη.

6. Αίγυπτος - 319 πλοία

Το ναυτικό της Αιγύπτου είναι το μεγαλύτερο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με τις δραστηριότητές του να περιλαμβάνουν την προστασία των ακτών της Μεσογείου και της Ερυθράς Θάλασσας, καθώς και την υπεράσπιση στο κανάλι του Σουέζ.
Η ναυτική της δύναμη περιλαμβάνει δύο αεροπλανοφόρα, εννέα φρεγάτες, τέσσερις κορβέτες, έξι υποβρύχια και 53 περιπολικά σκάφη.

5. Ρωσία - 352 πλοία

Η δύναμη της Ρωσίας στη θάλασσα περιλαμβάνει σήμερα 352 περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων ένα αεροπλανοφόρο, εννέα φρεγάτες, 13 καταστροφείς, 78 κορβέτες, 62 υποβρύχια και 41 περιπολικά σκάφη.
Το ρωσικό ναυτικό επικεντρώνεται στην ανάπτυξη όπλων με ακρίβεια μεγάλης εμβέλειας για να παρέχει μια μορφή μη πυρηνικής στρατηγικής αποτροπής -αν και αυτά τα συμβατικά όπλα θεωρούνται ως συμπλήρωμα στις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας.

4. Ιράν - 398 πλοία

Η ναυτική δύναμη του Ιράν περιλαμβάνει πέντε φρεγάτες, τρεις κορβέτες και 33 υποβρύχια.
Το Ιράν δήλωσε στα τέλη του 2017 ότι σκοπεύει να προσθέσει έναν καταστροφέα μέχρι το 2018 και να αναπτύξει πυρηνικά πλοία και υποβρύχια.

3. Ηνωμένες Πολιτείες - 415 πλοία

Παρά το γεγονός ότι είναι τρίτος από πλευράς αριθμών, το αμερικανικό ναυτικό θεωρείται το πιο ισχυρό και «τρέχει» επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Από τα 415 ναυτικά περιουσιακά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, ξεχωρίζουν 20 αεροπλανοφόρο, 10 φρεγάτες, 65 καταστροφείς, 66 υποβρύχια και 13 περιπολικά σκάφη.

2. Κίνα - 714 πλοία

Το ναυτικό της Κίνας έχει επίσης αυξηθεί ταχέως τα τελευταία χρόνια και έχει αναλάβει περισσότερες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Από τα 714 ναυτικά περιουσιακά στοιχεία της, ξεχωρίζουν ένα αεροπλανοφόρο, 50 φρεγάτες, 29 καταστροφείς, 39 κορβέτες, 73 υποβρύχια και 220 περιπολικά σκάφη.

1. Βόρεια Κορέα - 967 πλοία

Ο θαλάσσιος στρατός της Βόρειας Κορέας είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος, ωστόσο η διεθνής απομόνωση της χώρας και η έμφαση στην ανάπτυξη πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων, δεν έχουν αφήσει στις συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις τους κατάλληλους πόρους.
Μεταξύ των 967 ναυτικών περιουσιακών στοιχείων της διαθέτει 10 φρεγάτες, δύο κορβέτες, 86 υποβρύχια και 438 περιπολικά σκάφη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης