Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξι λόγοι για τους οποίους ο πρόεδρος Trump (ΗΠΑ) θα αποφάσιζε.... να επιτεθεί στη Συρία

tags :
Έξι λόγοι για τους οποίους ο πρόεδρος Trump (ΗΠΑ) θα αποφάσιζε.... να επιτεθεί στη Συρία
Έξι απλοί λόγοι για τους οποίους ο Trump θα επιτεθεί στη Συρία
Ο αμερικανός πρόεδρος D. Trump ετοιμάζεται για επίθεση κατά του καθεστώτος Assad με αφορμή την χημική επίθεση η οποία όμως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Εδώ είναι έξι πολύ απλοί λόγοι για τους οποίους ο Trump θα πάει σε πόλεμο στη Συρία, που δεν έχουν καμία σχέση με την χημική επίθεση.

1. Το πετροδολάριο

Η Κίνα προχώρησε πρόσφατα στην τιμολόγηση συμβολαίων πετρελαίου μελλοντικής εκπλήρωσης σε γουάν που θα υποστηρίζεται από χρυσό.
Τα τελευταία δύο έθνη που προσπάθησαν να εισαγάγουν ένα νόμισμα για να ανταγωνιστούν το πετροδολάριο ήταν η Λιβύη και το Ιράκ.
Οι ΗΠΑ χρειάζονται τον αγωγό μέσω της Συρίας ακόμη περισσότερο από ποτέ, ειδικά εάν πρόκειται να ανταγωνιστούν στις ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου/πετρελαίου (που σήμερα ελέγχονται από τη Ρωσία και τους αγωγούς της) αλλά και να αντιμετωπίσουν την επέλαση του κινεζικού γουάν.

2. Ο John McCain και το MIC

Ο McCain είναι ο νούμερο ένα «πωλητής» αμερικανικών οπλικών συστημάτων και μεγάλος υποστηριχτής της στρατιωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.
Οπουδήποτε πηγαίνει ο John McCain, μετά ακολουθεί πολεμική σύρραξη.
Η Λιβύη, η Ουκρανία, η Συρία ...
Ο McCain είναι ο άγγελος του θανάτου και το MIC τον στέλνει σε όλο τον κόσμο για να οπλίσει τους νεοναζί στην Ουκρανία, τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, το ISIS και κάθε άλλη ομάδα που είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ψεύτικους «εμφύλιους πολέμους  ή παράνομα πραξικοπήματα», όλα για το κέρδος του αμερικανικού στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος.

3. Σαουδική Αραβία και MbS

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μ.Β. Salman μόλις ολοκλήρωσε την περιοδεία του στις ΗΠΑ και τώρα είναι στη Γαλλία.
Οι δυτικοί ηγέτες τον θεωρούν οραματιστή.
Δεν αναφέρουν πώς ο MbS συνεχίζει τον πόλεμο κατά της Υεμένης ή πώς η Σαουδική Αραβία είναι ένα από τα πιο καταπιεστικά καθεστώτα στον κόσμο.
Επίσης, ξεχνάνε ότι η Σαουδική Αραβία υποστήριξε την Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου και ασφαλώς χρηματοδοτεί και εκπαιδεύει τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και του ISIS στη Συρία.
Δεν έχει σημασία τα δισεκατομμύρια της Σαουδικής Αραβίας ωθούν ΗΠΑ όσο και Γαλλία προς μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία.

4. Ισράηλ

Το Ισραήλ θέλει να καταστρέψει τη Συρία εδώ και δεκαετίες.
Ο στόχος του Ισραήλ είναι να... αναλάβει τη Συρία ή, τουλάχιστον, να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση στη Δαμασκό που θα αναφέρεται απευθείας στο Ισραήλ.

5. Παλιά αμερικανικά λάθη

Ο έλεγχος της περιοχής Douma από τη Ρωσία και η ικανότητά της να διεξάγει πλήρη έρευνα είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ θέλουν να επιτεθούν στη Συρία όσο το δυνατόν συντομότερα.
Οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν αυτή τη φορά τον έλεγχο της υποτιθέμενης σκηνής του εγκλήματος (χημική επίθεση).
Η Μόσχα για πρώτη φορά μπορεί να καλέσει τους επιθεωρητές του OPCW να παραστούν στη σκηνή του εγκλήματος και να τους παράσχουν προστασία εάν βρίσκονται εκεί, ενώ παράλληλα παρακολουθούν και επιβλέπουν το έργο τους.
Εάν η χημική επίθεση στην Douma είναι πραγματικά πλασματική - όπως επιμένουν οι Ρώσοι - τότε για πρώτη φορά, επειδή ελέγχουν την περιοχή, είναι σε θέση να το αποδείξουν.

6. Προσπάθεια να αποσπαστεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης

Ο Bill Clinton το έκανε όταν επιτέθηκε στη Σερβία, για να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από το σκάνδαλο με την Monica στο οβάλ γραφείο και τώρα ο Trump έχει την ευκαιρία να βομβαρδίσει τη Συρία για να αποσπάσει την προσοχή από τους Cohen, Mueller και τον πορνοστάρ Stormy Daniels.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης