Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεκόπη το 4ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Πτώση 1,3% στα 1.341,90 δολ. ανά ουγγιά

Ανεκόπη το 4ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Πτώση 1,3% στα 1.341,90 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες 1,3% έκλεισε ο χρυσός, ανακόπτοντας το 4ήμερο ανοδικό του σερί
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (12/4/2018) ο χρυσός, ανακόπτοντας το 4ήμερο ανοδικό του σερί, καθώς η Ουάσιγκτον προσπάθησε να ρίξει τους τόνους σχετικά με μια επικείμενη επίθεση στη Συρία, μετριάζοντας τις γεωπολιτικές ανησυχίες.
Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την εξέλιξη της κρίσης στη Συρία, με τις συμμαχικές δυνάμεις να καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, στον απόηχο των απειλών Trump για πυραυλική επίθεση.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σήμερα πιο… διαλλακτικός, τονίζοντας πως δεν μίλησε ποτέ για το πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία.
«Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία.
Θα μπορούσε να είναι πολύ σύντομα ή όχι τόσο σύντομα ή καθόλου!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Η υποχώρηση των γεωπολιτικών ανησυχιών συνέβαλε στη μείωση της ελκυστικότητας του χρυσού, στρέφοντας τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets, όπως οι αμερικανικές μετοχές.
Την ίδια ώρα, η μείωση της γεωπολιτικής έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για τον πόλεμο της Συρίας προσέφερε ώθηση στο δολάριο, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 1,3% ή 18,10 δολ., στα 1.341,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,232 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του γιεν, στα 107,2 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις άσκησαν στον χρυσό και τα χθεσινά πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ενίσχυσαν την άποψη ότι θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης