Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την εξαγορά της GoPro εξετάζει η κινεζική Xiaomi

tags :
Την εξαγορά της GoPro εξετάζει η κινεζική Xiaomi
Η GoPro φέρεται να βρήκε τον πολυαναμενόμενη αγοραστή της 
Την αγορά της GoPro φέρεται να εξετάζει η κινεζική τεχνολογική Xiaomi, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «The Information», επισημαίνοντας πως η εταιρεία drones DJI δεν ενδιαφέρεται πλέον για τη δημοφιλή κατασκευάστρια φωτογραφικών μηχανών.
Όπως υπογραμμίζεται, η Xiaomi επιδιώκει προσφορά με λογικό αντίτιμο, που δε θα υπερτιμά τη GoPro.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της GoPro στον δείκτη Nasdaq της Νέας Υόρκης πραγματοποιεί «ράλι» 5,5%, με τη χρηματιστηριακή αξία να ανέρχεται σε 722,2 εκατ. δολάρια.
Βέβαια, σε 12μηνη σύγκριση, έχει υποχωρήσει κατά 40%.
Η GoPro είχε ήδη, από τον περασμένο Ιανουάριο, προχωρήσει στην πρόσληψη της επενδυτικής τράπεζας J.P. Morgan Chase -η οποία συνέβαλε και στην αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας, το 2014- για να αναζητήσει έναν αγοραστή που θα τη βγάλει από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της GoPro κ. Josh Lipton δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης ή συνεργασίας με μία μεγαλύτερη εταιρεία.
Η GoPro ανακοίνωσε στις αρχές του 2018 ότι εγκαταλείπει την αγορά των drones, επικαλούμενη το «εχθρικό» ρυθμιστικό περιβάλλον, ενώ η διοίκηση προανήγγειλε περικοπή του εργατικού δυναμικού -στα 1.000 άτομα, από 1.254-, σε μία προσπάθεια να μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος και να αυξήσει την κερδοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης