Επικοινωνιακά παιγνίδια χαμηλής στάθμης της Pillarstone για τη διάσωση της Notos

Επικοινωνιακά παιγνίδια χαμηλής στάθμης της Pillarstone για τη διάσωση της Notos
Πως η αρχική πρόταση της Pillarstone εμφανίζεται ως λύση - Η αντίδραση των τραπεζών
Σε επικοινωνιακό παιγνίδι εντυπώσεων επιδίδεται εσχάτως η Pillarstone με διαρροές περί του περιεχομένου της συμφωνίας με τις τράπεζες για την διάσωση της Notos.
Το εν λόγω fund εφαρμόζοντας την τακτική των δήθεν διαρροών από τράπεζες επιχειρεί να εμφανίσει τη δική της αρχική πρόταση προς τις τράπεζες για κούρεμα δανείων 70% και χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ με τη συμμετοχή των τραπεζών ως συμφωνία.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να πιέσει τις τράπεζες να υπογράψουν συμφωνία στα δικά της μέτρα γνωρίζοντας πρώτον ότι οι τράπεζες έχουν κατ αρχήν συναινέσει σε συμφωνία και δεύτερον ότι δεν υπάρχει πρόταση από άλλο ενδιαφερόμενο και κατά συνέπεια η Notos αν οι τράπεζες δεν αποφασίσουν κάτι εναλλακτικό όπως η μετοχοποίηση χρεών η εταιρία θα οδηγηθεί σε λουκέτο.
Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι αν οι τράπεζες μπορούν να βγουν ωφελημένες από μια συμφωνία κουρέματος  δανείων κατά 70% και χρηματοδότηση 25 εκατ. ευρώ με δική τους συμμετοχή σε σχέση με άλλες επιλογές που έχουν ακόμα και αυτής της πτώχευσης.
Η απάντηση από τραπεζικούς κύκλους με γνώση των διαπραγματεύσεων τραπεζών Pillarstone είναι αρνητική με αποτέλεσμα να γεννάται το ερώτημα αν βρισκόμαστε προ ναυαγίου των συζητήσεων με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.
Τραπεζικοί κύκλοι πάντως μιλώντας στο bankingnews επεσήμαναν ότι πράγματι η Pillarstone εμφανίστηκε το τελευταίο σαρανταοκτάωρο ως αρκετά βιαστική να κλείσει η συμφωνία.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους θεωρούν ότι η κατάληξη αν είναι θετική μιας τέτοιας συμφωνίας δεν μπορεί να είναι άμεση ενώ θα χρειαστεί η συναίνεση όλων των τραπεζών αλλά και η γνώμη των νομικών τμημάτων για το περιεχόμενο της τελικής συμφωνίας.
Επισημαίνεται ότι έως πρόσφατα οι τράπεζες θεωρούσαν ότι η λύση θα ήταν η συμφωνία εισόδου της Pillarstone χωρίς κούρεμα και με προοπτική η εταιρία να εξυγιανθεί και να πουληθεί εντός πενταετίας με την αποκόμιση οφέλους και από τις τράπεζες και από την Pillarstone.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Νίκος Καρούτζος

BREAKING NEWS