Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, καθώς μετριάστηκαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες - «Άλμα» των τραπεζικών μετοχών

Άνοδος στη Wall, καθώς μετριάστηκαν οι γεωπολιτικές ανησυχίες - «Άλμα» των τραπεζικών μετοχών
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall Street, καθώς η Ουάσιγκτον έριξε τους τόνους σχετικά με μια επικείμενη επίθεση στη Συρία
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα (12/4/2018) η Wall Street, καθώς η Ουάσιγκτον έριξε τους τόνους σχετικά με μια επικείμενη επίθεση στη Συρία, ενώ οι τραπεζικές μετοχές «εκτοξεύτηκαν», εν αναμονή των αυριανών αποτελεσμάτων μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 1,21% στις 24.482,74 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,83% στις 2.663,99 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 1,01% υψηλότερα, στις 7.140,25 μονάδες.


Οι αμερικανικοί δείκτες περιόρισαν προς στιγμήν τα κέρδη τους μετά από ένα δημοσίευμα του «CNBC», που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πολεμικές επιχειρήσεις σε οκτώ στόχους επί συριακών εδαφών.




Τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την εξέλιξη της κρίσης στη Συρία, με τις συμμαχικές δυνάμεις να καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις τους, στον απόηχο των απειλών Trump για πυραυλική επίθεση.
Ωστόσο, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε σήμερα πιο… διαλλακτικός, τονίζοντας πως δεν μίλησε ποτέ για το πότε και εάν θα γίνει επίθεση στη Συρία.
«Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία.
Θα μπορούσε να είναι πολύ σύντομα ή όχι τόσο σύντομα ή καθόλου!
Εν πάση περιπτώσει, οι Ηνωμένες Πολιτείες, κάτω από τη διοίκησή μου, έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να απαλλάξουν την περιοχή από τον ISIS.
Πού είναι ένα "Ευχαριστούμε την Αμερική";», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Την ίδια ώρα, το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο υπό την Theresa May κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει δράση κατά των επιθέσεων με χημικά όπλα από τον σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad, διαβεβαιώνοντας για συνεργασία του Λονδίνου με τους εταίρους.
«Η πρωθυπουργός θα συνεχίσει να συνεργάζεται με συμμάχους τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, για να συντονίσει μια διεθνή αντίδραση», ανακοίνωσε η Downing Street.
Οι τραπεζικές μετοχές «ηγήθηκαν» της σημερινής ανόδου, με τις J.P. Morgan Chase (+2,5%), Citigroup (+3,32%) και Goldman Sachs (+2,64%) όλες να σημειώνουν κέρδη άνω του 2%.
Ο δείκτης SPDR S&P Bank ETF (KBE) σημείωσε «άλμα» 1,8%, εν αναμονή των ισχυρών αποτελεσμάτων που αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο (13/4) μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.
Αύριο αναμένεται να ανακοινώσουν τριμηνιαία αποτελέσματα οι Citigroup, J.P. Morgan Chase και Wells Fargo.
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος αναμένεται να εμφανίσει αύξηση κερδών 24% για το α’ τρίμηνο του 2018.
Σήμερα, την «αυλαία» της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων άνοιξε η BlackRock, η οποία ανακοίνωσε μια αύξηση κερδών κατά 26% για το α’ τρίμηνο του 2018, σε 1,09 δισ. δολ. ή 6,68 δολ. ανά μετοχή, με τη μετοχή της αμερικανικής εταιρείας να ενισχύεται κατά 1,4%.
Ώθηση στους δείκτες προσέφεραν και οι τεχνολογικές μετοχές, με τις Amazon (+1,5%), Apple (+0,98%) και Netflix (+1,84%) να κινούνται υψηλότερα.
ισχυρή άνοδο 2,97% σημείωσε και η μετοχή της Delta Air Lines, καθώς η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Οι επενδυτές έχουν υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με τη FactSet, τα κέρδη των εταιρειών του δείκτη S&P 500 αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 17,1% στο α’ τρίμηνο του 2018, αύξηση που, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη από το α’ τρίμηνο του 2011, όταν είχαν αυξηθεί κατά 19,5%.
Εν τω μεταξύ, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τις αιτήσεις για επίδομα να υποχωρούν κοντά σε χαμηλά 45 ετών την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 9.000, φτάνοντας στις 233.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 230.000.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης