Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της διεθνούς αντίδρασης Trump – May για την επίθεση με χημικά στη Συρία

tags :
Υπέρ της διεθνούς αντίδρασης Trump – May για την επίθεση με χημικά στη Συρία
Πράσινο φως από τη βρετανική κυβέρνηση για στρατιωτική δράση στη Συρία
Υπέρ της ανάγκης να υπάρξει διεθνής αντίδραση για την επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα τάσσονται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street, οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, τονίζοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση τους από το καθεστώς του Assad».
Σημειώνεται πως η βρετανική κυβέρνηση μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε η May έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία.
Πάντως, ο Λευκός Οίκος κατέστησε σαφές πως δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία τελική απόφαση για τη Συρία και πως ακόμα συνεχίζουν να αξιολογούν πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών και να συνομιλούμε με εταίρους και συμμάχους", αναφέρει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως ΗΠΑ και Γαλλία κατηγορούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Assad για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, κι έχουν προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσουν πλήγματα για ν’ αποτρέψουν τη συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του Assad

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης