Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -2,7% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018 - Στα 4,98 δισ. δολ. το εμπορικό έλλειμμα

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -2,7% οι εξαγωγές, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018 - Στα 4,98 δισ. δολ. το εμπορικό έλλειμμα
Η Κίνα σημείωσε έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο για πρώτη φορά μετά από 13 μήνες
Απροσδόκητο έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο, μετά από 13 μήνες πλεονάσματος, σημείωσε η Κίνα τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/4) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, καθώς η αύξηση στις εισαωγές επιταχύνθηκε λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Κίνας υποχώρησαν κατά -2,7% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, μετά από μία ετήσια αύξηση της τάξεως του +44,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Jounral, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω άνοδο κατά +10%.
Σε ότι αφορά τις εισαγωγές της χώρας, αυτές ενισχύθηκαν κατά +14,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +10%.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας σημείωσε έλλειμμα της τάξεως των 4,98 δισ. δολ. έναντι πλεονάσματος 33,7 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πλεόνασμα της τάξεως των 19,6 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η Κίνα σημείωσε έλλειμμα στο εμπορικό της ισοζύγιο ήταν τον Φεβρουάριο του 2017, και συγκεκριμένα στα 11 δισ. δολ.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά +14,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τις εισαγωγές να ενισχύονται κατά +18,9% και το εμπορικό ισοζύγιο να σημειώνει πλεόνασμα της τάξεως των 48,39 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης