Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω περιορισμού των γεωπολιτικών ανησυχιών

tags :
ΧΑ: Θετικό κλίμα περιμένουν οι αναλυτές λόγω περιορισμού των γεωπολιτικών ανησυχιών
Η αγορά κράτησε τις 800 μονάδες και μπορεί να κοιτάξει υψηλότερα, αν και θα χρειαστούν καλύτερες συναλλαγές και καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού
Λόγω του περιορισμού των γεωπολιτικών ανησυχιών οι αναλυτές περιμένουν ανοδική κίνηση της αγοράς σήμερα με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Το ΧΑ κράτησε τις 800 μονάδες και μπορεί να κοιτάξει υψηλότερα, αν και θα χρειαστούν καλύτερες συναλλαγές και καλό κλίμα στις αγορές του εξωτερικού.
Ζητούμενο είναι η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε όλο το ταμπλό του ΧΑ και ειδικά στις εταιρείες με καλά θεμελιώδη που το τελευταίο διάστημα έχουν ατονήσει λόγω του περιορισμού των συναλλαγών αποτέλεσμα της μείωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων θα ενταθούν προς το τέλος του μήνα και θα υπάρξουν οι απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.
Στη βελτίωση της εικόνας των μικρομεσαίων αναμένεται να συμβάλει και το road show που ετοιμάζει το ΧΑ στις 26 Απριλίου, για το οποίο πριν από ένα μήνα είναι ενημερώσει το Bankingnews.gr.   
 
Euroxx
Περιμένουμε πως το ΧΑ θα κινηθεί υψηλότερα οδηγούμενο από τις τράπεζες λόγω του περιορισμού των γεωπολιτικών ανησυχιών.
 
Beta
Για σήμερα μία συνέχιση της χθεσινής αντίδρασης είναι το πιθανότερο σενάριο, βοηθούμενη από εταιρικές ειδήσεις (μείωση του ELA, Aegean, ΔΕΣΦΑ) και της βελτίωσης της επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης