Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας - Στο +0,11% και τα 1.339,88 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός μετά τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας - Στο +0,11% και τα 1.339,88 δολ. ανά ουγγιά
Την Πέμπτη (12/4) το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε τη μεγαλήτερη ημερήσια απώλεια των τελευταίων 2 εβδομάδων
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (13/4) ο χρυσός, επιχειρώντας να ανακάμψει μετά τις ισχυρές απώλειες άνω του -1% που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, περί τις 10:51 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,11% στα 1.339,88 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει να ενισχύεται έναντι του γεν Ιαπωνίας, και συγκεκριμένα στο +0,24% και τα 107,57 γεν.
Τις προηγούμενες ημέρες το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε λόγω των εντάσεων γύρω από το ζήτημα της Συρίας, ωστόσο οι χθεσινές δηλώσεις Trump ότι η επίθεση στη Συρία μπορεί να μην πραγματοποιηθεί άμεσα ενίσχυσε το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού.
Το πολύτιμο μέταλλο επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του αμερικανικού νομίσματος, καθώς ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τον χρυσό περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συνλλάγματος.
Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη (12/4) ο χρυσός υποχώρησε κατά -1,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τις 28 Μαρτίου του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης