Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Υπό προϋποθέσεις ο γενικός δείκτης μπορεί να δει τις 840 μονάδες

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ): Υπό προϋποθέσεις ο γενικός δείκτης μπορεί να δει τις 840 μονάδες
Η κατάκτηση των 840 μονάδων για το Τραπεζικό Δείκτη έχει θέσει σε «συναγερμό» το στρατόπεδο των Bulls
Η υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα (88,9 εκατ. ευρώ), που παρατηρήθηκε την περασμένη Τρίτη μετά την ανοδική διάσπαση, στις 804 μονάδες, της καθοδικής γραμμής τάσης, που καθόριζε από το Φλεβάρη την πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη και παρά το «προφανές» pullback πάνω στην εν λόγω γραμμή προς επιβεβαίωσή της έχει ανάψει το πράσινο φώς για την πραγματοποίηση μιας ανοδικής κίνησης άνω των 814 μονάδων, σημειώνει στο εβδομαδιαίο τεχνικό σχόλιο για την αγορά ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης της Δυναμικής Χρηματιστηριακής, Απόστολος Μάνθος.
Κίνηση, που μπορεί με τα κατάλληλα εφόδια να σπρώξει το Γενικό Δείκτη προς τις παρυφές των 840 μονάδων αλλάζοντας έτσι άρδην τη βραχυχρόνια επενδυτική ψυχολογία, σημειώνει ο αναλυτής.
Για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 το διαγραμματικό ζητούμενο είναι η διαμόρφωση ενός ανοδικού πατήματος άνω των 2080 μονάδων, στοιχείο, που μπορεί να τον φέρει με αξιώσεις  στο κατώφλι των 2135 μονάδων. Ανοδική απόδραση από το εν λόγω επίπεδο αντίστασης θα θέσει ως επόμενο στόχο το όριο των 2200 μονάδων.
Η κατάκτηση των 840 μονάδων για το Τραπεζικό Δείκτη έχει θέσει σε «συναγερμό» το στρατόπεδο των Bulls ωθώντας τους να λάβουν θέσεις μάχης για το επόμενο πολύ σημαντικό επίπεδο αντίστασης των 900 μονάδων.
Θετικές ενδείξεις λαμβάνουμε και από το δείκτη Σχετικής Δύναμης (RSI) μετά και την εμφανή ανοδική διάσπαση της πτωτικής γραμμής, που τον διέπει από τα μέσα του Γενάρη.
Στα υπ’ όψιν ότι μετά τις 19 Απριλίου ( ενημέρωση των διοικήσεων των τραπεζών στη Φραγκφούρτη για τα αποτελέσματα των stress tests) θα αρχίσουν να διαρρέουν στο ταμπλό τα πρώτα σημάδια τρίμηνης τάσης, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankinggnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS