Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές, με Συρία και εταιρικά στο επίκεντρο - Στο +0,22% ο DAX

Οριακή άνοδος στις ευρωαγορές, με Συρία και εταιρικά στο επίκεντρο - Στο +0,22% ο DAX
Με οριακά κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (13/4/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα και στις εξελίξεις στη Συρία, εν μέσω φόβων για μια επικείμενη διεθνή «απάντηση» στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,1% υψηλότερα, στις 379,20 μονάδες, με τους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 12.442,40 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,09% στις 7.264,56 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,11% υψηλότερα, στις 5.315,02 μονάδες.


Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο πολεμικής παρέμβασης στη Συρία, με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να διατηρεί, ωστόσο, στάση αναμονής, επί του παρόντος.
Τόσο ο Trump όσο και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, τάσσονται υπέρ της ανάγκης να υπάρξει διεθνής αντίδραση για την επίθεση με χημικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Downing Street, οι δύο ηγέτες, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους, αποφάσισαν ότι πρέπει να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, τονίζοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση τους από το καθεστώς του Assad».
Αν και ακόμα παραμένει ασαφές το εάν και το πότε θα συμβεί το χτύπημα, ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad φέρεται να έχει φύγει από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πιθανολογείται ότι αποτελεί έναν από τους στόχους της «συμμαχίας» και να έχει βρει καταφύγιο σε μια ρωσική βάση.
Την ίδια ώρα, η Ρωσία κάνει λόγο για «εμπλοκή» των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην επίθεση με χημικά στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, οριακή άνοδο 0,11% σημείωσε και ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο, κλείνοντας στις 23.330,32 μονάδες, καθώς η χώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με τις διερευνητικές συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης
«Θα περιμένω λίγες ημέρες και μετά θα αξιολογήσω πώς θα προχωρήσω για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο», δήλωσε μετά τις διήμερες άκαρπες συνομιλίες ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella.
«Από τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις κατά τις τελευταίες ημέρες, είναι εμφανές ότι οι συνομιλίες των πολιτικών κομμάτων δεν έχουν σημειώσει κάποιο πρόοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο του 2018, διευρύνοντας περαιτέρω το εμπορικό πλεόνασμα της ενιαίας νομισματικής ζώνης.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, στα 177,5 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που η άνοδος στις εισαγωγές περιορίστηκε στο +1,5% και στα 158,6 δισ. ευρώ.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης διευρύνθηκε στα 18,9 δισ. ευρώ, από 16,1 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Οι πρώτες ύλες ήταν ο κλάδος με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας κέρδη 1,4%, με την Stora Enso να κλείνει με άνοδο 3,6%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2018.
Αντίθετα, ο κλάδος λιανεμπορίου κατέγραψε τις χειρότερες επιδόσεις, κλείνοντας με πτώση 0,8%, με τη βρετανική WHSmith να υποχωρεί κατά 6,5%, καθώς η εταιρεία ανέφερε μια πτώση 1% στα εξαμηνιαία κέρδη προ φόρων.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Volkswagen σημείωσε άνοδο 0,4%, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία διόρισε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, τον Herbert Diess, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσής της.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης