Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Πολιτική ίσων αποστάσεων...

tags :
Πολιτική ίσων αποστάσεων...
Πολιτική ίσων αποστάσεων...
Πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ τουρκικής και ελληνικής κυβέρνησης, κράτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του στους ανταποκριτές ξένου Τύπου.
Φαίνεται υπερβολικό;
Χρειάζεται αποκλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές για την αύξηση της έντασης: ...Προφανώς όταν υπάρχει αμοιβαία ένταση ο κίνδυνος ενός ατυχήματος αυξάνεται...Είμαι φανατικός εχθρός της λογικής ότι για να κερδίσουμε πέντε ψήφους παραπάνω ανεβάζουμε τους τόνους και τονώνουμε τα εθνικιστικά ένστικτα, είτε αυτό γίνεται στην Τουρκία, είτε αυτό γίνεται στην Ελλάδα.
Τι θα έκανε όμως εκείνος διαφορετικό από την κυβέρνηση; «δεν θα είχα υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Πάνο Καμμένο».
 Κι έτσι τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή στο Σκοπιανό θα λύνονταν αυτομάτως.
Προφανώς η Τουρκία θα σταματούσε την ένταση στο Αιγαίο και ο Erdogan θα άλλαζε την αναθεωρητική του πολιτική και θα άφηνε αμέσως τους δύο αξιωματικούς.
Παρά ημέρα ο κ. Μητσοτάκης ζητά την παραίτηση ή την απομάκρυνση του κ. Καμμένου -εκμεταλλευόμενος την αμετροέπεια και την πολιτική του ασυνέπεια-, και καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι από αδυναμία δεν τον διώχνει.  
Βεβαίως αν τον διώξει θα πέσει η κυβέρνηση.
Στην συνέχεια θα σχηματίσει εκείνος κυβέρνηση με το  Κίνημα Αλλαγής, που επίσης καταγγέλλει καθημερινά τον Καμμένο, αλλά δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει κυβέρνηση με τον Άδωνη Γεωργιάδη, όπως δεν είχε άλλωστε και στο παρελθόν κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και στην συνέχεια να είναι υπό τον Σαμαρά με γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου τον συνομιλητή της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μπαλτάκο.
Αλλά εκείνοι έσωζαν την χώρα, ενώ οι τωρινοί που εφαρμόζουν την ίδια πολιτική που όλοι μαζί ψήφισαν το καλοκαίρι του 2015, την καταστρέφουν...
Προσφέρει άραγε εθνική υπηρεσία ο πρόεδρος της ΝΔ απαξιώνοντας καθημερινά τον υπουργό Εθνικής Αμύνης σε μία συγκυρία που η Τουρκία αυξάνει την ένταση και υποστηρίζει με την απειλή και την χρήση βίας τις αναθεωρητικές της διαθέσεις;
Ο κ. Καμμένος εκτός από πρόεδρος των ΑΝΕΛ και προσωπικός εχθρός της οικογένειας Μητσοτάκη και του Μαρινάκη -με τον οποίο στην Βουλή ταυτίστηκε ο κ. Μητσοτάκης όταν είπε στον πρωθυπουργό «χτυπάτε τον κ. Μαρινάκη για να πλήξετε τη ΝΔ», είναι και θεσμικός παράγοντας. Αυτό φαίνεται να διαφεύγει στον πρόεδρο της ΝΔ.
Αλλά και στο Σκοπιανό, το πρόβλημα κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η διγλωσσία και η αδυναμία της κυβέρνησης.
Τι θα πράξει ο ίδιος;
Αν έλθει μία συμφωνία που δεν είναι ενιαία και με δέσμευση για την συνταγματική αναθεώρηση στην γείτονα θα την καταγγείλει στην Βουλή. Και καλά θα κάνει, είναι η θέση μας.
Ωστόσο ως κυβέρνηση, όπως διευκρίνισε, θα την εφαρμόσει. Δηλαδή αν έλθει μία συμφωνία που θα «πουλάει» την ονομασία, δίχως εγγυήσεις για την Ελλάδα, ως πρωθυπουργός θα την εφαρμόσει.
Μετά από σύντομη παλινωδία -στην συνέντευξή του στον Real-  και αφού μεσολάβησε το άρθρο Σαμαρά την περασμένη Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην ορθή γραμμή: ας καταστραφεί η χώρα αρκεί να το χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να απαξιωθεί και να ηττηθεί στρατηγικά η Αριστερά...

Σπύρος Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης