Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, λόγω πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές - «Βουτιά» -2,66% για JPMorgan

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, λόγω πιέσεων στις τραπεζικές μετοχές - «Βουτιά» -2,66% για JPMorgan
Με ήπιες απώλειες έκλεισε η Wall Street, καθώς οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν ισχυρή πτώση
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα (13/4/2018) η Wall Street, καθώς οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν ισχυρή πτώση, «κόντρα» στα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εξελίξεις στη Συρία.


Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,50% στις 24.360,24 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,29% στις 2.656,30 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,47% χαμηλότερα, στις 7.106,65 μονάδες.




Οι Citigroup, Wells Fargo και J.P. Morgan Chase ανακοίνωσαν κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2018, ωστόσο οι μετοχές τους κατέγραψαν βαριές απώλειες.
Η μετοχή της JP Morgan «βούλιαξε» κατά 2,66%, της Citigroup κατέγραψε πτώση 1,55%, ενώ της Wells Fargo σημείωσε «βουτιά» 3,42%.
Η πτώση στις τραπεζικές μετοχές μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν κέρδη τους μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων τριμηνιαία αποτελέσματα.
Τα κέρδη της JP Morgan σημείωσαν «άλμα» 35% και ανήλθαν στα 8,7 δισ. δολ., ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 28,52 δισ. δολ., από 25,85 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.
Η Wells Fargo ανακοίνωσε μια αύξηση 6% στα καθαρά της κέρδη, στα 5,53 δισ. δολ., ενώ τα έσοδά της υποχώρησαν στα 21,93 δισ. δολ., από 22,3 δισ.
Από την πλευρά της, η Citigroup «είδε» τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 13%, στα 4,6 δισ. δολ., με τα έσοδά της να ενισχύονται στα 18,87 δισ. δολ., από 18,37 δισ. δολ.
Οι προσδοκίες για την περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων που μόλις ξεκίνησε είναι υψηλές, ειδικά για τον τραπεζικό κλάδο.
Σύμφωνα με τη FactSet, τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 17,1% στο α’ τρίμηνο του 2018, ενώ ο χρηματοπιστωτικός κλάδος εκτιμάται πως θα εμφανίσει αύξηση κερδών κατά 24%.
Οι Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley θα ανακοινώσουν αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, με τους επενδυτές να φοβούνται μια διεθνή αντίδραση στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.
Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο πολεμικής παρέμβασης στη Συρία, με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να διατηρεί, ωστόσο, στάση αναμονής, επί του παρόντος.
Αν και ακόμα παραμένει ασαφές το εάν και το πότε θα συμβεί το χτύπημα, ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al Assad φέρεται να έχει φύγει από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο πιθανολογείται ότι αποτελεί έναν από τους στόχους της «συμμαχίας» και να έχει βρει καταφύγιο σε μια ρωσική βάση.
Την ίδια ώρα, η Ρωσία κάνει λόγο για «εμπλοκή» των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην επίθεση με χημικά στη Συρία.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές άσκησαν ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς και δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ υποχώρησε από τα υψηλά 14ετίας τον Απρίλιο του 2018.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του University of Michigan υποχώρησε στις 97,8 μονάδες τον Απρίλιο, από τις 101,4 μονάδες του Μαρτίου, που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από το 2004.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει λιγότερο, στις 100,5 μονάδες.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι υποχώρησαν από τα σχεδόν ιστορικά υψηλά οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2018.
Ειδικότερα, οι ανοιχτές θέσεις εργασίας υποχώρησαν στα 6,05 εκατ., από 6,23 εκατ. τον Ιανουάριο.
Ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα χρειαστεί πιθανότατα να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον τρεις φορές ακόμα φέτος, καθώς η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή και παρά τους κινδύνους που θέτουν οι πιθανές εμπορικές διαταραχές.
Το ελληνικό ETF GREK ενισχύθηκε κατά 0,4%, στα 10,01 δολ.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,79%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,99%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,77%.



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης