Τελευταία Νέα
Διεθνή

May (Βρετανία): Η Βρετανία όφειλε να μετέχει στις επιθέσεις κατά των χημικών της Συρίας

May (Βρετανία): Η Βρετανία όφειλε να μετέχει στις επιθέσεις κατά των χημικών της Συρίας
Oύτε η Βρετανία ούτε καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να σταθεί απαθής απέναντι στις εικόνες με μικρά παιδιά που ασφυκτιούσαν από τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους
Διάγγελμα προς τον βρετανικό λαό για τη συμμετοχή της Βρετανίας στις επιθέσεις κατά της Συρίας απεύθυνε η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa Μay υπογραμμίζοντας ότι ήταν μια απάντηση στο καθεστώς Assad για τη χρήση χημικών όπλων.
Στο εκτεταμένο τηλεοπτικό της μήνυμα η βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε πως «από πλευράς Βρετανίας μετείχαν 4 αεροπλάνα Tornado για μια επιχείρηση περιορισμένης και στοχευμένης δράσης» ενώ το Reuters υποστηρίζει ότι εκτοξεύτηκαν από την βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου.
Η May κατηγόρησε το καθεστώς Assad για την εκτεταμένη χρήση χημικών, υπογράμμισε πως «ούτε η Βρετανία ούτε καμία άλλη χώρα δεν μπορεί να σταθεί απαθής απέναντι στις εικόνες με μικρά παιδιά που ασφυκτιούσαν από τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η May έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Βρετανίας στις επιθέσεις χωρίς τη συγκατάθεση του βρετανικού Κοινοβουλίου γεγονός που μπορεί να της δημιουργήσει προβλήματα στο εσωτερικό το επόμενο διάστημα καθώς ήδη το κόμμα της Σκοτίας ζητά εξηγήσει για την κίνηση αυτή.
Ο ηγέτης του εργατικού κόμματος Jeremy Corbyn  αναφερόμενος στη συμμετοχή της Βρετανίας δήλωσε πως οι  επιθέσεις είναι «νομικά αμφισβητήσιμες» και  διακινδυνεύουν την περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης