Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker (ΕΕ): Η χρήση χημικών όπλων δεν είναι αποδεκτή - Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιδράσει

Juncker (ΕΕ): Η χρήση χημικών όπλων δεν είναι αποδεκτή - Η διεθνής κοινότητα οφείλει να αντιδράσει
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει χαρακτηρίσει τη χρήση χημικών όπλων μη αποδεκτή σε κάθε περίπτωση και την καταδικάζει με το σκληρότερο τρόπο
Μήνυμα για τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία εξέδωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Jean Claude Juncker λέγοντας ότι «η ΕΕ δεν μπορεί να ανεχθεί τη χρήση χημικών όπλων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Χθες (ξημερώματα 14/4) η Γαλλία, το Ηνωμένο βασίλειο και οι ΗΠΑ απάντησαν σε μια οργανωμένη στρατιωτική δράση του Συριακού καθεστώτος που χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά πολιτών στην πόλη Δούμα (της Συρίας) στις 7 Απριλίου.
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει χαρακτηρίσει τη χρήση χημικών όπλων μη αποδεκτή σε κάθε περίπτωση και την καταδικάζει με το σκληρότερο τρόπο.
Η Διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να αναγνωρίσει τους υπευθύνους οι οποίοι θα λογοδοτήσουν για τις ευθύνες τους για κάθε επίθεση με χημικά όπλα.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το καθεστώς Assad χρησιμοποιεί χημικά όπλα ενάντια σε πολίτες αλλά πρέπει να είναι η τελευταία.
Καθώς διανύουμε τον 8ο χρόνο των συγκρούσεων στη Συρία, η χώρα χρειάζεται μια παρατεταμένη κατάπαυση του πυρός από όλες τις πλευρές ώστε να υπάρχει δρόμος για διαπραγμάτευση με στόχο μια πολιτική λύση μέσω των διεργασιών του ΟΗΕ ώστε να έρθει η ειρήνη στην χώρα μια και καλή. Μετά από όσο έχουν υποφέρει ο Σύριοι είναι το λιγότερο που τους αξίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης