Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας το τελευταίο αντίο στον ήρωα σμηναγό Μπαλταδώρο

tags :
Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας το τελευταίο αντίο στον ήρωα σμηναγό Μπαλταδώρο
Στην εξόδιο ακολουθία παρέστη  η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης
(upd) Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η κηδεία του σμηναγού Γ. Μπαλταδώρου, χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου την Πέμπτη 12/4.
Στην κηδεία παρίσταντο πλήθος κόσμου, αλλά και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήτοι ο  Π. Καμμένος και ο Φ. Κουβέλης, όπως επίσης και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλης, βουλευτές και αυτοδιοικητικοί  παράγοντες.
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν σήμερα τον αδικοχαμένο πιλότο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, όπου η σορός του σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη, εκτέθηκε νωρίτερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε λαϊκό προσκύνημα.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του, η οποία  κατέρρευσε λίγο πριν αρχίσει η κηδεία και μεταφέρθηκε σε  ασθενοφόρο που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και τα δυο ανήλικα παιδιά του.
Τον επικήδειο  εκφώνησε ο Σμηναγός (Ι) και συμμαθητής του Σπ.Καρέλης, ο οποίος μίλησε για έναν θαυμάσιο άνθρωπο και συμμαθητή, σημειώνοντας ότι είναι τεράστιο το κενό της απουσίας του.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Φ. Κουβέλης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι  έφυγε από τη ζωή ένας "άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος", σημειώνοντας ότι τον ήξερε από  μικρό παιδί, πριν  από 20 ημέρες τον συνάντησε κατά την επίσκεψή του στη Σκύρο και σήμερα τον αποχαιρετά "έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας".

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου της Π.Α. Γιώργου Μπαλταδώρου όπου θα γίνει η κηδεία του άτυχου σμηναγού στις 14:00.

Από τις 10.30 το πρωί, η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού, ενώ στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία στον τόπο καταγωγής του.
Στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ο υπουργός Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.
Τραγική φιγούρα η σύζυγος του σμηναγού, η οποία είχε μιλήσει μαζί του πριν απογειωθεί για τη μοιραία πτήση. «Σ' αγαπάμε, να προσέχεις. Ο Θεός μαζί σου», ήταν τα τελευταία λόγια που άκουσε ο Γιώργος Μπαλταδώρος από την σύζυγό του, όπως αναφέρει το «Ε».
Οι γονείς και η σύζυγος του άτυχου πιλότου έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής στο πατρικό στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Το κλίμα ήταν και είναι βουβό από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο άτυχος χειριστής έχασε τη ζωή του όταν συνετρίβη το Mirage 2000-5 την Πέμπτη το μεσημέρι ανοιχτά της Σκύρου.
Ανθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας έλεγαν, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ότι ο πατέρας του έχει καταρρεύσει, ενώ η μητέρα του είναι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο με μία μπλούζα του ήρωα πιλότου στην αγκαλιά και δεν θέλει ή δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης