Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρασκηνιακός πόλεμος εντυπώσεων μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας και Ρωσίας για την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων στη Συρία

Παρασκηνιακός πόλεμος εντυπώσεων μεταξύ ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας και Ρωσίας για την αποτελεσματικότητα των επιθέσεων στη Συρία
μετά την επίθεση ο Ρώσος στρατηγός Rudskoi δήλωσε ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων 
Σε ένα παρασκηνιακό «πόλεμο» εντυπώσεων αναλώνονται τις τελευταίες ώρες ΗΠΑ, Γαλλία Βρετανία και Ρωσία για το μέγεθος και την επιτυχία των επιθέσεων στη Συρία.
και ενώ οι αμερικανοί και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους δηλώνουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης οι Ρώσοι διαψεύδουν τα γεγονότα λέγοντας ότι αναχαίτισαν του 71 από τους 103 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν κατά της Συρίας.
Συγκεκριμένα ο Ρώσος στρατηγός Sergei Rudskoi δήλωσε, πως «αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας».
Η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες, συμπλήρωσε ο ίδιος ενώ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι με τις ενέργειές τους στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.
Η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη, δήλωσε ακόμη ο Ρώσος στρατηγός.

Γαλλία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις αναχαίτισης

Κι ενώ η Μόσχα προσπαθεί να αποδείξει ότι το χτύπημα κατά της Συρίας δεν είχε ουσιαστικά καμία επίπτωση στη χώρα αλλά ούτε και στο καθεστώς Assad το Παρίσι τονίζει πως «οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ενδείξεις αναχαίτισης των πυραύλων τους».
Πιο συγκεκριμένα, αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας εκτόξευσαν 12 πυραύλους κατά συριακών στόχων και σημείωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης