Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Στόχος της επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία ήταν να μην αποδειχθούν τα ψεύδη περί χημικής επίθεσης από τον Assad

Ρωσία: Στόχος της επίθεσης των ΗΠΑ στη Συρία ήταν να μην αποδειχθούν τα ψεύδη περί χημικής επίθεσης από τον Assad
Οι αεροπορικές επιδρομές διενεργήθηκαν λίγες ώρες πριν οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων  ξεκινήσουν την διερευνητική αποστολή τους στην περιοχή, αναφέρει η Μόσχα
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επιτέθηκαν στη Συρία για να παρεμποδίσουν το έργο των επιθεωρητών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) ξεκινήσουν, διερευνώντας τη φερόμενη χημική επίθεση στη Douma,  όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η «πράξη εκφοβισμού» από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία διεξήχθη με το πρόσχημα της εικαζόμενης χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές στο προάστιο Douma της Δαμασκού στις 7 Απριλίου, ανέφερε αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι αεροπορικές επιδρομές διενεργήθηκαν λίγες ώρες πριν οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων  ξεκινήσουν την διερευνητική αποστολή τους στην περιοχή.
«Υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι ο σκοπός της επίθεσης στη Συρία ήταν να παρεμποδίσει το έργο των επιθεωρητών του OPCW», ανέφερε η δήλωση.
Η Μόσχα επεσήμανε ότι οι δυτικοί σύμμαχοι αγνόησαν τα στοιχεία που έδωσαν η Συρία και η Ρωσία ότι η εικαζόμενη χημική επίθεση ήταν στην πραγματικότητα σκηνοθετημένη με "κυνικό" τρόπο.
«Είναι απολύτως σαφές ότι εκείνοι στη Δύση, που κρύβονται πίσω από την ανθρωπιστική ρητορική και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία με την ανάγκη να νικήσουν τους τζιχαντιστές βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τους τρομοκράτες, εργάζονται για τη διάλυση της χώρας», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.
Προσθέτει δε ότι τα συμπεράσματα αυτά στηρίζονται επίσης από την απροθυμία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της χώρας ή στις περιοχές που απελευθερώθηκαν από τη συριακή κυβέρνηση.
Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει επιπλέον ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν όταν η επίθεση των Συριακών στρατευμάτων κατά του Ισλαμικού κράτους, πρώην ISIS, του Jabhat al-Nusra, και άλλων τρομοκρατικών ομάδων ήταν επιτυχής.
«Όλα τα γεγονότα δείχνουν την επιθυμία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να παράσχουν στους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές την ευκαιρία να αναδιαταχθούν να επαναφέρουν τις δυνάμεις τους, να συνεχίσουν την αιματοχυσία  στο συριακό έδαφος και έτσι να περιπλέξουν την πολιτική διευθέτηση», υποστηρίζει η Μόσχα.
Η Ρωσία «καταδίκασε έντονα» τις δυτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, καταδικάζοντάς τις ως «σοβαρή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του διεθνούς δικαίου και  αδικαιολόγητη παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης