Τελευταία Νέα
Πολιτική

K. Χατζηδάκης για Συρία: Η Ελλάδα θα πρέπει να στοιχηθεί με τη γραμμή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

K. Χατζηδάκης για Συρία: Η Ελλάδα θα πρέπει να στοιχηθεί με τη γραμμή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ
Στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης
H Ελλάδα θα πρέπει να στοιχηθεί  «με τη γραμμή της ΕΕ και τη γραμμή του ΝΑΤΟ» στο θέμα της Συρίας, διατηρώντας όμως «τη φωνή, τις απόψεις και τις ευαισθησίες της», εκτίμησε από τη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, ανέφερε για τη Συρία πως «είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα, γιατί δεν έχουμε μόνο δύο αντιμαχόμενες πλευρές, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιου είδους μέτωπα», αλλά «είναι όλοι εναντίον όλων».
Κατά τον ίδιο, «η Ελλάδα προφανώς δεν μπορεί να έχει τον μικρομεγαλισμό να πιστεύει ότι θα λύσει μόνη της το ζήτημα.
Δυστυχώς είναι ένα ζήτημα που το υφιστάμεθα, και το υφιστάμεθα με τα κύματα των προσφύγων που φτάνουν μέχρι εδώ, σαν να μη μας έφταναν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.
 Νομίζω ότι έχοντας φυσικά τη φωνή μας, τις απόψεις μας, τις ευαισθησίες μας για το συγκεκριμένο ζήτημα, πρέπει να στοιχηθούμε σε γενικές γραμμές με τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη γραμμή του ΝΑΤΟ, ελπίζοντας εν τω μεταξύ ότι οι δυνάμεις που εμπλέκονται εκεί -και είναι πολλές- θα καταλάβουν ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται η διάλυση αυτής της χώρας, η οποία δεν έχει κυριολεκτικά προηγούμενο στην πρόσφατη παγκόσμια ιστορία».
Περαιτέρω, κάνοντας αναφορά στο ονοματολογικό ζήτημα της πΓΔΜ και τις πρόσφατες συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι δεν ξέρει αν η κυβέρνηση θα φέρει τελικά κάποια συμφωνία για τα Σκόπια, προσθέτοντας «νομίζω δεν το ξέρει και η ίδια, μετά τα πολύ μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα».
Άλλωστε, συμπλήρωσε ότι «δεν μιλάμε πια για μία κυβέρνηση στην Ελλάδα.
Κατά έναν τραγελαφικό τρόπο μιλάμε για μια κυβέρνηση με δύο πολιτικές: άλλη πολιτική έχει ο κ.Τσίπρας και άλλη ο κ.Καμμένος».’
Υπογράμμισε δε, πως «η θέση της ΝΔ είναι υπέρ μιας ολιστικής, σφαιρικής και ενιαίας λύσης, που να αντιμετωπίζει το ζήτημα τόσο σε σχέση με το Σύνταγμα της διπλανής χώρας, όσο και σε σχέση με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων απέναντι στην Ελλάδα και όχι φυσικά της Ελλάδας απέναντι στα Σκόπια, που είναι θέμα κωμικοτραγικό ακόμη και να τίθεται».
«Η θέση της ΝΔ είναι απολύτως σαφής.
Αναζητείται η θέση της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης