Υπ. Δικαιοσύνης: Διέκοψε την απεργία πείνας- δίψας ο κρατούμενος Β. Δημάκης – Εξετάζεται το αίτημά του για έκτακτη άδεια

Υπ. Δικαιοσύνης: Διέκοψε την απεργία πείνας- δίψας ο κρατούμενος Β. Δημάκης – Εξετάζεται το αίτημά του για έκτακτη άδεια
Το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό
Διέκοψε την απεργία πείνας και δίψας ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης και πλέον, με μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι «ο κρατούμενος Β.Δ. διέκοψε την απεργία πείνας-δίψας και μεταφέρθηκε με τη θέλησή του στο Αττικό νοσοκομείο για νοσηλεία και αποκατάσταση», ενώ «το αίτημά του για έκτακτη άδεια εξετάζεται ήδη από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό ενώ και το Πειθαρχικό συμβούλιο θα επιληφθεί σε δύο μήνες νέου αιτήματος για εκπαιδευ¬τική άδεια».
Στη θετική κατάληξη της υπόθεσης, όπως σημειώνει το υπουργείο, «συνέβαλαν ιδιαίτερα οι συγγενείς του κρατουμένου, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, οι υπάλληλοι του Υπουργείου και ιδίως η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κρατουμένων και πρωτίστως ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια».
Τέλος, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα μια φορά τη σταθερή του δέσμευση στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των κρατουμένων, με πολιτικές και έργα σε όλες τις φυλακές της χώρας.
«Αυτή η πολιτική συνεχίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS