Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών - Δεν κάνουμε reunion του ΠΑΣΟΚ

Θεοχαρόπουλος: Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών - Δεν κάνουμε reunion του ΠΑΣΟΚ
"Στόχος μας δεν είναι η ανακύκλωση παθογενειών", τόνισε ο Θ. Θεοχαρόπουλος
Την ανάγκη το Κίνημα Αλλαγής «να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, να συμβάλλει αποφασιστικά στην υπέρβαση της παρατεταμένης κρίσης και μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να εργαστεί για αλλαγή της ευρωπαϊκής πορείας με στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και μία πολιτική κοινωνικής συνοχής», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θ. Θεοχαρόπουλος.
 Ο ίδιος , κατά τη σύσκεψη των 35 στελεχών του κόμματος που συμμετέχουν ως μέλη στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του νέου φορέα, είπε χαρακτηριστικά «στόχος μας δεν είναι η ανακύκλωση παθογενειών αλλά η υπέρβασή τους.
Δεν κάνουμε reunion του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν ενδιαφέρει ούτε εμάς ούτε τους πολίτες που θέλουμε να μας εμπιστευθούν.
Υλοποιούμε τις συνεδριακές μας αποφάσεις για την συγκρότηση μίας ισχυρής προοδευτικής παράταξης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».
Αναφορικά με τη διάκριση μεταξύ παλαιού και νέου, σημείωσε πως η συνύπαρξη της απαραίτητης ανανέωσης με την εμπειρία θα οδηγήσει στα καλύτερα αποτελέσματα, υπενθυμίζοντας ότι «μέρος του παλαιού ΠΑΣΟΚ, αλλά και της σχετικής νοοτροπίας έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, υποστήριξε την αυτονόμηση της πορείας του Κινήματος Αλλαγής έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σημειώνοντας μάλιστα ς ότι δεν μπορούν πολλά μέλη του Κινήματος να ταυτίζονται με άλλες κυβερνήσεις ή κόμματα.
Αναφορικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση, τόνισε ότι είναι απόφαση του Συνεδρίου και αποσκοπεί στη διεκδίκηση να γίνουν τομές στο πολιτικό σύστημα για να σταματήσουν τα προνόμια του, όπως με το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών και η βουλευτική ασυλία.  
Ακόμη, ο κ. Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε να εκπροσωπηθεί η ΔΗΜΑΡ στην εκτελεστική επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής  και από τους Γ. Μπουλμπασάκο , γραμματέα της ΚΕ , Δ. Χατζησωκράτη, Ε. Παγκάλου, Θ. Μαργαρίτη.
Σημείωσε δε, πως η Δημοκρατική Αριστερά ήταν το μόνο κόμμα από όσα μετέχουν στο εγχείρημα που έκανε εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμα λήφθηκε υπόψη για την επιλογή των προσώπων.
Κάνοντας αναφορά στα εθνικά θέματα και το Μακεδονικό είπε πως «η θέση μας είναι σύνθετη ονομασία, δεν φεύγουμε από τη σταθερή θέση της χώρας, σύνθετη ονομασία, erga omnes, για χρήση έναντι όλων και με δεσμευτικές εγγυήσεις για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού.
Είμαστε υπέρ της λύσης με σύνθετη ονομασία όχι στο αδιέξοδο».
Ασκώντας κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι επικίνδυνος ο κ. Καμμένος στη θέση του υπουργού Άμυνας», προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον είχε αποπέμψει εδώ και πολύ καιρό». Εξέφρασε την εκτίμησή του ότι «κάποιες φορές λειτουργεί σε συνεννόηση ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα και άλλες φορές λειτουργεί εν αγνοία του πρωθυπουργού, στην αγωνία του για την κομματική δική του επιβίωση».
Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση για να ξεπεράσει την κρίση όπως έγινε στη Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης