Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πλήρη κάλυψη στα πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Συρίας παρείχε το ΝΑΤΟ

Πλήρη κάλυψη στα πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Συρίας παρείχε το ΝΑΤΟ
Οι απεσταλμένοι των τριών χωρών ενημέρωσαν τους πρεσβευτές του ΝΑΤΟ σε ειδική σύνοδο στην έδρα της συμμαχίας και κέρδισαν τη στήριξη των άλλων 26 μελών του ΝΑΤΟ
Οι συντονισμένες επιδρομές ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία αποσκοπούσαν στην αποτροπή περισσότερων χημικών επιθέσεων από το καθεστώς Assad στη χώρα, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των τριών αυτών χωρών στους πρεσβευτές του  ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Jens Stoltenberg.
Οι απεσταλμένοι των τριών χωρών ενημέρωσαν τους πρεσβευτές του ΝΑΤΟ σε ειδική σύνοδο στην έδρα της συμμαχίας και κέρδισαν τη στήριξη των άλλων 26 μελών του ΝΑΤΟ, τα οποία ζήτησαν μεγαλύτερη διπλωματική πίεση προκειμένου να υποστηρίξουν μια διεθνή απαγόρευση των χημικών επιθέσεων όπως αυτή που διαπίστωσε η Δύση στις 7 Απριλίου 2018 στην πόλη Douma.
Τα πυραυλικά πλήγματα «μειώνουν τις δυνατότητες της Συρίας να πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις και ταυτόχρονα στέλνει σαφές μήνυμα αποτροπής», δήλωσε ο Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σημερινή σύνοδο (14/4/2018).
«Δεν θα έχουμε ποτέ πλήρη εγγύηση για νέες επιθέσεις, εφόσον έχουμε καθεστώτα που είναι πρόθυμα να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα», δήλωσε.
«Τα χημικά όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ατιμώρητα», συνέχισε.
Υπενθυμίζεται πως το ΝΑΤΟ δεν συμμετείχε στις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης