Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η επίθεση των αμερικανών στην Συρία απέτυχε, το 70% των πυραύλων (71 από 103) καταρρίφθηκε - Βρώμικα τα «Λευκά Κράνη» με τα χημικά...

tags :
Η επίθεση των αμερικανών στην Συρία απέτυχε, το 70% των πυραύλων (71 από 103) καταρρίφθηκε - Βρώμικα τα «Λευκά Κράνη» με τα χημικά...
H στρατηγική των ΗΠΑ στην Συρία απέτυχε και οι πυραυλικές επιθέσεις δεν απέδωσαν
Η συντονισμένη επίθεση των αμερικανών, βρετανών και γάλλων στην Συρία απέτυχε καθώς το 70% των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν κατά στόχων καταρρίφθηκαν, συγκεκριμένα από τους 103 πυραύλους καταρρίφθηκαν οι 71 πύραυλοι.
Ταυτόχρονα χτυπήθηκε η ιρανική βάση Jabal Azzan που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου της Συρίας, από την Ισραηλινή αεροπορία.
Η πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε στο όνομα του ανθρωπισμού καθώς όπως αναφέρουν οι αμερικανοί ο Συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά τύπου σαρίν και χλωρίου εναντίον των κατοίκων της πόλης Douma που γειτνιάζει με την πρωτεύουσα της Συρίας την Δαμασκό.
Το αποδεικτικό στοιχείο αυτής της επίθεσης με χημικά ήταν οι αναφορές και οι φωτογραφίες από τα White Helmets δηλαδή τα Λευκά Κράνη μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που μάχεται τον Assad τον πρόεδρο της Συρίας και με βάση τους Ρώσους χρηματοδοτούνται από τους αμερικανούς για να στηρίζουν τους αντάρτες.
Στις 6 Απριλίου 2018, ο νέος επικεφαλής των Λευκών Κρανών Jaysh al-Islam, αποκάλυψε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος χτύπησε την Douma και γύρω περιοχές από την Δαμασκό.
Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 άμαχοι τραυματίστηκαν.
Την επόμενη ημέρα, 7 Απριλίου, οι αντάρτες κατηγόρησαν τις συριακές αρχές ότι έριξαν βόμβες με τοξικές ουσίες.
Άλλοτε ανέφεραν το σαρίν ένα νευριτοξικό άλλοτε το χλώριο και άλλοτε ένα μίγμα τοξικών αερίων.
Ποιοι προπαγάνδισαν την χρήση χημικών ουσιών κατά των ανταρτών στην Douma;
Μια ΜΚΟ που είναι γνωστή ως Λευκά Κράνη.
Όμως όπως αποκαλύπτουν κάτοικοι της Douma, οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει στο νοσοκομείο της πόλης όσοι προσήλθαν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες δεν είχαν δεχθεί επίθεση από χημικά.
Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η αρμόδια διεθνής υπηρεσία κατά της χρήσης χημικών όπλων η OPCW επισκέφθηκε στις 14 Απριλίου 2018 – δηλαδή μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στην Συρία…την πόλη Douma.
Δηλαδή ενώ η επίθεση με «χημικά» έγινε στις 6 Απριλίου, ακολούθησε στις 14 Απριλίου ξημερώματα ώρα Ελλάδος 4:00 το πρωί η επιδρομή με πυραύλους από τους αμερικανούς….η αρμόδια επιτροπή κατά των χημικών όπλων έφθασε…στην Συρία στις 14 Απριλίου μετά τις πυραυλικές επιθέσεις.
Ξεκίνησε μια πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, εκτοξεύτηκαν 103 πύραυλοι και ακόμη κανείς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι ο λόγος για τον οποίο έγινε η επίθεση – τα χημικά στην πόλη Douma – είναι αληθινό ή κατασκευασμένο γεγονός.

Αναποτελεσματική η επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία, το 70% των πυραύλων καταρρίφθηκε - Εκτόξευσαν 103 πυραύλους και καταρρίφθηκαν οι 71

First images of US-led strikes on Damascus emerge (PHOTOS, VIDEOS)
Απέτυχε η πυραυλική επίθεση των αμερικανών στην Συρία

Με μια σκηνοθετημένη πυραυλική επίθεση υπό την έννοια ότι όλοι γνώριζαν τι θα συμβεί και ποιοι στόχοι θα χτυπηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (04:00 ώρα Ελλάδας) συντονισμένα πλήγματα στη Συρία με 103 πυραύλους εναντίον θέσεων που κατά τους αμερικανούς παράγονται χημικά όπλα.
Η αντιπυραυλική άμυνα της Συρίας με στηρίξεις από την Ρωσία κατέρριψαν τους 71 από 103 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν.
Το αποτέλεσμα της αμερικανικής επίθεσης στην Συρία ήταν κατώτερο των προσδοκιών καθώς το 70% των πυραύλων που εκτόξευσαν οι 3 συμμαχικές χώρες καταρρίφθηκαν από την Συριακή αεράμυνα με την βοήθεια των Ρώσων.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι περισσότεροι πυραύλοι που εκτοξεύτηκαν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία είχαν καταστραφεί από την αεράμυνα της Συρίας.
Χρησιμοποιώντας σοβιετικά S-125 και S-200 συστήματα αεράμυνας καθώς και μονάδες Buk και Kvadrat, η Συρία κατέστρεψε 71 από τους 103 πυραύλους.

-Εκτοξεύθηκαν 4 πύραυλοι με στόχο την περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού και οι 4 πύραυλοι καταρρίφθησαν
-Εκτοξεύθηκαν 12 πύραυλοι με στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Al-Dumayr και οι 12 πύραυλοι καταρρίφθησακαν
-Εκτοξεύθηκαν 18 πυραύλοι με στόχο το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Bley και οι 18 καταρρίφθηκαν
-Εκτοξεύτηκαν 12 πύραυλοι προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Shayarat και οι 12 πύραυλοι καταρρίφθηκαν.
-Εκτοξεύθηκαν 9 πυραύλοι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Mezzeh, οι 5 πύραυλοι καταρρίφθηκαν.
-Εκτοξεύθηκαν 16 πύραυλοι με στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Homs με τους 13 πυραύλους να καταρρίπτονται.



Οι ρώσοι αναφέρουν ότι 71 πύραυλοι των αμερικανών και συμμάχων σε σύνολο 103 κατερρίφθησαν

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου εθνικής άμυνας της Ρωσίας, η αντιπυραυλική άμυνα της Συρίας κατέρριψε 71 πυραύλους των αμερικανών σε σύνολο 103.
Η Ρωσία όπως ήδη είχε προειδοποιήσει θα καταρρίψει τους αμερικανικούς πυραύλους και το αποτέλεσμα ήταν 71 σε σύνολο 103 δηλαδή το 70% των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν καταρρίφθηκαν.
Ο Ρώσος στρατηγός Sergey Rudskoy είπε ότι τουλάχιστον 103 πύραυλοι συμπεριλαμβανομένων των Tomahawks, εκτοξεύτηκαν εναντίον στόχων στη Συρία.
"Η Ρωσία έχει αποκαταστήσει πλήρως το σύστημα αεράμυνας της Συρίας και συνεχίζει να βελτιώνει τους τελευταίους έξι μήνες", ανέφερε ο Rudskoy.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο του αμερικανικού ναυτικού και βομβαρδιστικά αεροπλάνα των ΗΠΑ Β-1 συμμετείχαν στην επιχείρηση, καθώς και ο μαχητής Tornado του Ηνωμένου Βασιλείου.
Με βάση το αμερικανικό Πεντάγωνο τουλάχιστον 58 πύραυλοι - κατά βάση Tomahawk - χτύπησαν την αεροπορική βάση της Συρίας Shayrat.
Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι τέσσερις αεροπορικές δυνάμεις Tornado GR4s εντάχθηκαν στην επιχείρηση, ενώ η Γαλλία δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη Mirage και Rafale.
Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εκτόξευσαν 12 πυραύλους κατά στόχων της Συρίας.





Τι οπλικά συστήματα χρησιμοποίησαν οι σύμμαχοι κατά της Συρίας;

Οι βρετανοί χρησιμοποίησαν τα αεροπλάνα Tornado και οι Γάλλοι τα Rafale.
Οι αμερικανοί χρησιμοποίησαν το B1 bombers, το πολεμικό ναυτικό και πυραύλους Tomahawk
A Tomahawk cruise missile, conducts a flight over a test range in southern California.


Η Ρωσία ζητάει την καταδίκη των ΗΠΑ


Η Ρωσία ζήτησε την καταδίκη των ΗΠΑ με σχέδιο απόφασης, που κατέθεσε στ ο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ωστόσο το σχέδιο απερρίφθη καθώς μόνο η Ρωσία, η Κίνα και η Βολιβία ψήφισαν υπέρ.
Οκτώ χώρες ψήφισαν κατά του σχεδίου, ενώ τέσσερις απείχαν.
Ένα ψήφισμα απαιτεί εννέα ψήφους υπέρ προκειμένου να υιοθετηθεί και να μην ασκηθεί βέτο από τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία ή τις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα και για να διατηρήσουν την πίεση στο συριακό καθεστώς οι ΗΠΑ προειδοποιούν και με νέες επιθέσεις, εάν όπως ισχυρίζονται γίνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων.
Όπως αποκαλύπτεται οι ΗΠΑ είχαν ενημερώσει ποιο εναέριο χώρο θα δεσμεύσουν ώστε να μην παρενοχλήσουν τους ρώσους και είχαν προαναγγείλλει ποιους στόχους θα χτυπήσουν...πρόκειται για μια σκηνοθετημένη πυραυλική επίθεση όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι...γνώριζαν.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ήδη από χθες ο Assad ο πρόεδρος της Συρίας είχε βρει καταφύγιο σε ρωσική βάση ενώ σήμερα 14 Απριλίου κυκλοφόρησε video όπου ο Assad μεταβαίνει στο προεδρικό μέγαρο της Δαμασκού...
Πάντως με αφορμή την εκτόξευση 103 πυραύλων και την κατάρριψη 71 παίζεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι άνευ προηγουμένου με τους Ρώσους και Σύριους να αναφέρουν ότι η Συρία δεν υπέστη ουσιαστικές ζημίες και να υπερτονίζουν ότι κατέρριψαν το 70% των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν και οι αμερικανοί και οι υπόλοιποι σύμμαχοι να δηλώνουν ότι όλοι οι πύραυλοι βρήκαν στόχο.....
Στο επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται θα πρέπει να συμπεριληφθούν video όπου η συριακή αεράμυνα καταρρίπτει αμερικανικό πύραυλο και ο πρόεδρος Assad που μεταβαίνει σήμερα 14 Απριλίου στο προεδρικό Μέγαρο στην Δαμασκό.

Με νέες επιθέσεις προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Με νέα στρατιωτικά πλήγματα προειδοποιούν τη Συρία οι ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσουν νέες επιθέσεις εναντίον της Συρίας εάν η κυβέρνηση του προέδρου Bashar al Assad κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων, διαβεβαίωσε σήμερα (14/4/2018)  η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Nikki Haley ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας.
Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» σημείωσε.
«Εάν το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το δηλητηριώδες αέριο, οι ΗΠΑ θα έχουν κλειδώσει το στόχο τους και θα είναι οπλισμένες», υπογράμμισε η Haley.

Πλήρης στήριξη από το ΝΑΤΟ

Οι συντονισμένες επιδρομές ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία αποσκοπούσαν στην αποτροπή περισσότερων χημικών επιθέσεων από το καθεστώς Assad στη χώρα, υποστήριξαν οι εκπρόσωποι των τριών αυτών χωρών στους πρεσβευτές του  ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Jens Stoltenberg.
Οι απεσταλμένοι των τριών χωρών ενημέρωσαν τους πρεσβευτές του ΝΑΤΟ σε ειδική σύνοδο στην έδρα της συμμαχίας και κέρδισαν τη στήριξη των άλλων 26 μελών του ΝΑΤΟ, τα οποία ζήτησαν μεγαλύτερη διπλωματική πίεση προκειμένου να υποστηρίξουν μια διεθνή απαγόρευση των χημικών επιθέσεων όπως αυτή που διαπίστωσε η Δύση στις 7 Απριλίου 2018 στην πόλη Douma.
Τα πυραυλικά πλήγματα «μειώνουν τις δυνατότητες της Συρίας να πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις και ταυτόχρονα στέλνει σαφές μήνυμα αποτροπής», δήλωσε ο Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σημερινή σύνοδο (14/4/2018).
«Δεν θα έχουμε ποτέ πλήρη εγγύηση για νέες επιθέσεις, εφόσον έχουμε καθεστώτα που είναι πρόθυμα να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα», δήλωσε.
«Τα χημικά όπλα δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ατιμώρητα», συνέχισε.
Υπενθυμίζεται πως το ΝΑΤΟ δεν συμμετείχε στις επιθέσεις.

Πεντάγωνο (ΗΠΑ): Τα πυραυλικά πλήγματα στη Συρία ήταν επιτυχή - Δεν σημειώθηκε ρωσική εμπλοκή

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά συριακών στόχων, ήταν επιτυχείς και κατέστρεψαν κάθε στόχο που είχε εγκλωβιστεί, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αντικειμενικό σκοπό να μεταφέρουν ένα συνολικό και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Συρίας, αλλά και να δράσουν αποτρεπτικά για το ενδεχόμενο μιας νέας χρήσης χημικών όπλων.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, τα πλήγματα ήταν ακριβή, καταιγιστικά και αποτελεσματικά.
Οι βομβαρδισμοί πήγαν πίσω για χρόνια, το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων του αμερικανικού Πενταγώνου.
Παράλληλα, το Πεντάγωνο τονίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμυντική εμπλοκή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ήταν αναποτελεσματικά, σε μεγάλο βαθμό.

Οι σύριοι βγήκαν στους δόμους και αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την κατάρριψη 71 πυραύλων

Οι σύριοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους ειδικά στην Δαμασκό και σε άλλες πόλεις και πανηγύριζαν επειδή η συριακή αεράμυνα κατάφερε να χτυπήσει τους 71 από 103 πυραύλους που εκτόξευσαν οι αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης