Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Δεν ήθελαν σύγκρουση με τη Ρωσία οι ΗΠΑ στην επίθεση στη Συρία - Τι πρότεινε ο Αμερικανός υπ. Άμυνας

Die Welt: Δεν ήθελαν σύγκρουση με τη Ρωσία οι ΗΠΑ στην επίθεση στη Συρία - Τι πρότεινε ο Αμερικανός υπ. Άμυνας
Οι περιορισμένες επιθέσεις στη Συρία άφησαν τον Putin να πετύχει το σκοπό του,να σώσει τα προσχήματα και να αποφύγει την κλιμάκωση 
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Jim Mattis φέρεται, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt να έπεισε τον αμερικανό πρόεδρο Trump να χρησιμοποιήσει «ήπια» γλώσσα κατά της Ρωσίας στις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.
Μάλιστα και ο ίδιος στις δηλώσεις του πριν και μετά την πυραυλική επίθεση κατηγορεί τον Σύρο πρόεδρο Assad για χρήση χημικών όπλων αλλά ποτέ τη Ρωσία, που τον καλύπτει.
«Αυτό ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τον Assad για να μη χρησιμοποιεί χημικά όπλα», είπε μετά τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. «Προφανώς ο Σύρος πρόεδρος δεν πήρε το μήνυμα του περασμένου έτους» πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις ήταν τόσο συγκρατημένες όσο συγκρατημένη ήταν και η στρατιωτική επίθεση τις προηγούμενες ώρες.
Όπως εκτιμά η Die Welt o Mattis ήταν αυτός που έπεισε τον Αμερικανικό πρόεδρο να μην κλιμακώσει την επίθεση στη Συρία αφήνοντας απ έξω τους ρώσους ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση της.
«Η επιχείρηση είναι πανομοιότυπη με εκείνη τον Απρίλιο του 2017, όταν οι πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις ύστερα από τις υποψίες για τις επιθέσεις με δηλητηριώδη αέρια από το συριακό καθεστώς. Τώρα οι ΗΠΑ έπληξαν λιγότερες εγκαταστάσεις αν και ο αριθμός των πυραύλων ήταν περίπου διπλάσιος. Χωρίς να υπάρχουν νεκροί ...» αναφέρει το δημοσίευμα.
Από την Ευρώπη μόνο Βρετανία και Γαλλία μετείχαν στην επίθεση των ΗΠΑ. Η Γερμανία και η ΕΕ απευθύνθηκαν στον ΟΗΕ για να βρουν πολυμερείς διπλωματικές λύσεις .
«Στην ουσία, η επίδειξη της δύναμης που ο πρόεδρος Trump θέλησε να κάνει είναι απόδειξη αδυναμίας" εκτιμά η Die Welt. Πολλοί στο περιβάλλον του Trump ήθελαν μια πιο σκληρή επίθεση - ίσως ο νέος σύμβουλος ασφαλείας John Bolton να πίεζε . Τελικά, ο Mattis επικράτησε - και ο Trump έκανε μια επιχείρηση που πρέπει να γίνει κατανοητή από τη Ρωσία ως μέγιστη προτροπή, όχι πάρα πολύ ως πρόκληση.
Ο αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει, αλλά δεν θέλει να εμπλακεί μακροπρόθεσμα στο συριακό τέλμα.
«Οι περιορισμένες επιθέσεις στη Συρία άφησαν όμως τον Putin να πετύχει το σκοπό του , να σώσει τα προσχήματα .Μπορεί να αποφύγει την κλιμάκωση - και μάλλον θα το κάνει. Αλλά όποια και αν είναι η απάντηση, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Τη νύχτα του Σαββάτου, μια ενδεχόμενη σύγκρουση των πάλι ποτέ δυο υπερδυνάμεων δεν έχει έρθει ποτέ ξανά τόσο κοντά» καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης