Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zaev (πρωθ. Σκοπίων): Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος με την Ελλάδα

Zaev (πρωθ. Σκοπίων): Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος με την Ελλάδα
Η επόμενη συνάντησή του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τον Α. Τσίπρα θα είναι στη Σύνοδο της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου στη Σόφια της Βουλγαρίας
Την πεποίθηση ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ «βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στην επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος» εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Zaev στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων TV24 Vesti.
Όπως τόνισε «μόνο το όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφωνίες όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ, που σχετίζονται με το εύρος χρήσης της ονομασίας.
«Είμαι ο πρώτος Μακεδόνας πρωθυπουργός που λέει ότι μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έχει γίνει αποδεκτή από εμάς, κίνηση που συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική πλευρά έχει δείξει κατανόηση για την ταυτότητά μας", είπε χαρακτηριστικά ο Zaev.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι επιθυμεί οι δύο χώρες να λύσουν μόνες τους το ζήτημα της ονομασίας, γιατί έτσι θα καταφέρει η πΓΔΜ να επωφεληθεί περισσότερο, να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
«Εάν έχω μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό μου, Αλέξη Τσίπρα, αυτό πιθανότατα θα σημάνει ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί λύση που θα είναι αποδεκτή και από τους πολίτες των δυο χωρών», είπε λέγοντας οτι η επόμενη συνάντησή τους θα είναι στη Σύνοδο της ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στις 17 Μαΐου στη Σόφια της Βουλγαρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης