Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Διπλωματική διγλωσσία της κυβέρνησης για τη Συρία

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Διπλωματική διγλωσσία της κυβέρνησης για τη Συρία
Τι ανέφερε o  τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,  Γ. Κουμουτσάκος
Για διπλωματική διγλωσσία στο θέμα της Συρίας κατηγόρησε την κυβέρνηση, o  τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,  Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως μολονότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας δεν βοήθησαν στην επίλυση της κρίσης, το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την σύσκεψη του NATO αποδεικνύει ότι όλα τα μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν στήριξη για τις επιδρομές.
Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι τα συμμαχικά πλήγματα εναντίον του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος Άσαντ ήταν αναπόφευκτα μετά τις άκαρπες προσπάθειες που υπήρξαν στο μέτωπο της διπλωματίας και εξέφρασε την ανησυχία του για συσσωρευμένη ένταση στην περιοχή.
Κάνοντας αναφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι σε εγρήγορση με ενισχυμένα μέτρα στην Μεσόγειο και να ενισχύσει όλες τις δομές στα νησιά για την αντιμετώπιση πιθανής αύξησης των προσφυγικών ροών, ενώ σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Τουρκία θα επιδιώξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Εκτίμησε δε, ότι η Άγκυρα θέλει να δοκιμάσει τις αντοχές της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης