Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία συναντώνται στο Λονδίνο για να καθορίσουν τη στάση τους μετά την επίθεση στη Συρία

Reuters: ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία συναντώνται στο Λονδίνο για να καθορίσουν τη στάση τους μετά την επίθεση στη Συρία
Οι τρείς δυνάμεις συναντώνται σήμερα (15/4)  στο Λονδίνο για να κάνουν το απολογισμό των επιχειρήσεων τους και να χαράξουν τη νέα στρατηγική τους
Τις επιλογές τους στην περίπτωση που η Συρία χρησιμοποιήσει ξανά χημικά όπλα, εξετάζουν σήμερα (15/4) στο Λονδίνο ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία μετά την κοινή αεροπορική επίθεση στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/4).
Οι τρείς δυνάμεις συναντώνται σήμερα (15/4)  στο Λονδίνο για να κάνουν το απολογισμό των επιχειρήσεων τους και να χαράξουν τη νέα στρατηγική που θα ακολουθήσουν στο επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο βρετανός ΥΠΕΗ Boris Johnson έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν έχει προγραμματιστεί νέα επίθεση κατά συριακών στόχων» μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη Βρετανία για τη νομιμότητα της επίθεσης.
Παρόμοια ήταν και η αντίδραση της Δαμασκού και των συμμάχων της Ρώσων και Ιρανών, οι οποίοι καταδίκασαν την επίθεση ως παράνομη και βίαιη πράξη».
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών ωστόσο στήριξη την πρωθυπουργό Theresa May λέγοντας ότι «οι επιθέσεις κατά εργοστασίων παρασκευής χημικών όπλων στη Συρία ήταν η σωστή απόφαση».
Φυσικά όλοι θυμούνται το περίφημο διάγγελμα του πρώην βρετανού πρωθυπουργού Tony Blair το 2003 για «ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ» που πυροδότησε και νομιμοποίησε την εισβολή στο Ιράκ και τη δολοφονία του Saddam Hussein.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης