Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή επίθεση Corbyn στη May για τις επιθέσεις στη Συρία - Ικανοποίησες μόνο τις ιδιοτροπίες του Αμερικανού προέδρου

Σκληρή επίθεση Corbyn στη May για τις επιθέσεις στη Συρία - Ικανοποίησες μόνο τις ιδιοτροπίες του Αμερικανού προέδρου
H νομιμότητα των αεροπορικών επιχειρήσεων στη Συρία είναι συζητήσιμη χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας 
Αμφισβητεί τη νομική βάση που χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας ο ηγέτης του εργατικού κόμματος στη Βρετανία Jeremy Corbyn.
Σε επιστολή που έστειλε στη βρετανίδα πρωθυπουργό και παρουσιάζει το βρετανικό BBC, αναφέρει ότι «η νομιμότητα των αεροπορικών επιχειρήσεων είναι συζητήσιμη» ενώ τονίζει ότι η Βρετανία θα μπορούσε να καταφύγει σε παρόμοια δράση, μόνο κάτω από την ασπίδα και την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Θέλω να σε ευχαριστήσω που μίλησες εκ μέρους χθες στο διάγγελμά σου αναφορικά με τους βομβαρδισμούς στη Συρία» αναφέρει σαρκαστικά ο Corbyn στη May την οποία κατηγορεί οτ ι ενήργησε χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου καθώς δεν τέθηκε ποτέ υπόψη του το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία.
Και συνεχίζει λέγοντας:
«Είμαι ευτυχής που επέστρεψαν όλοι οι βρετανοί στρατιώτες ασφαλείς και ελπίζω να μην υπήρξαν απώλειες αθώων πολιτών μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία».
Και ο επικεφαλής των Εργατικών καταλήγει στην επιστολή του ότι «η νομική βάση, θα μπορούσε να είναι η αυτοάμυνα ή η εξουσία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η εμπλοκή για ανθρωπιστικούς λόγους, είναι ένας νομικά συζητήσιμος όρος κατά την παρούσα περίοδο και θα έπρεπε να είχε λάβει την έγκριση από το Κοινοβούλιο και να μην βασίζεται μόνο στο να εξυπηρετήσει τις ιδιοτροπίες του αμερικανού προέδρου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης