Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου η May - Θα δώσει εξηγήσεις για τις επιθέσεις στη Συρία

Ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου η May - Θα δώσει εξηγήσεις για τις επιθέσεις στη Συρία
Η κυβέρνηση δεν ενημέρωση το Κοινοβούλιο γιατί είχε επικεντρώσει την προσοχή της στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της πολεμικής επιχείρησης και 
Εξηγήσεις για την αεροπορική επίθεση στη Συρία καλείται να δώσει ενώπιον του κοινοβουλίου η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May μετά τη σκληρή στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη έγκριση των επιχειρήσεων από το βρετανικό κοινοβούλιο.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να «καλύψει» τη May υποστήριξε πως «η κυβέρνηση του έλαβε την απόφαση για την συμμετοχή της στις πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας, χωρίς να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, καθώς είχε επικεντρώσει την προσοχή της στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα της πολεμικής επιχείρησης».
Σε ερώτηση πάντως του αμερικανικό δικτύου CNN γιατί το κοινοβούλιο δεν ανακλήθηκε από τις διακοπές του πριν από τις επιθέσεις στη Συρία ο Johnson απάντησε: «Είναι προφανές ότι η πρώτη μας έννοια έπρεπε να είναι η ασφάλεια των αντρών και των γυναικών των ενόπλων δυνάμεων κι επίσης, η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα της επιχείρησης. Υπάρχουν πολλά προηγούμενα στα οποία ακολουθήθηκε ο ίδιος τρόπος». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης