Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρά την συριακή κρίση η τιμή του πετρελαίου δεν θα αυξηθεί περαιτέρω

Παρά την συριακή κρίση η τιμή του πετρελαίου δεν θα αυξηθεί περαιτέρω
Κατά την S & P Global Platts Analytics, η αγορά δεν έχει τόσο ρίσκο όσο το 2012
Παρά την συριακή κρίση η τιμή του πετρελαίου δεν θα αυξηθεί περαιτέρω.
Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσαμε να δούμε σημαντική αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα ήταν άμεση αντιπαράθεση αμερικανών και ρώσων εξέλιξη που ξεκάθαρα αποφεύχθηκε στις πυραυλικές επιδρομές στην Συρία.
Οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι η πυραυλική επίθεση θα είναι περιορισμένης κλίμακας όπερ και εγένετο οπότε οι δυνητικοί κίνδυνοι για το πετρέλαιο μειώνονται.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει κλιμάκωση της σύγκρουσης με ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις, αφού οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία ξεκίνησαν επιθέσεις που έπληξαν ύποπτες εγκαταστάσεις χημικών όπλων που συνδέονται με τον πρόεδρο της Συρίας Assad.
Οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι ενημέρωσαν στους Ρώσους ποιο εναέριο χώρο της Συρίας έχουν δεσμεύσει οι συμμαχικές δυνάμεις για τις πυραυλικές επιθέσεις τους.
Καμία ρωσική βάση δεν απειλήθηκε.
Η επικοινωνία των αμερικανών προ της επίθεσης με τη Ρωσία, που είναι ο βασικός σύμμαχος του Assad, σηματοδοτεί μια προσπάθεια να αποφευχθεί η άμεση αντιπαράθεση, αναφέρει η Petromatrix.
Οι τιμές του πετρελαίου είχαν φθάσει έως τα 72 δολάρια το βαρέλι όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποκάλυψε ότι θα επιτεθεί στην Συρία.
«Οποιαδήποτε κλιμάκωση στη Συρία μπορεί να προκαλέσει αναταραχές σε άλλα μέρη, είτε εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους, αυξάνοντας τους κινδύνους στην παροχή καυσίμων", προειδοποίησαν οι αναλυτές της Barclays Capital.
Κατά την S & P Global Platts Analytics, η αγορά δεν έχει τόσο ρίσκο όσο το 2012, όταν τα χαμηλά αποθέματα και η σύγκρουση στη Λιβύη, μαζί με τη γεωπολιτική κρίση στο Ιράκ και το Ιράν, ώθησαν τις τιμές του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
 Ενώ η κατάσταση σήμερα είναι παρόμοια, η αύξηση των αποθεμάτων σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει μετριάσει την πιθανότητα ανόδου των τιμών του πετρελαίου.
Η Ρωσία επειδή αναφέρθηκε σε αντίποινα δεν θα μειώσει την ροή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
«Ο ρωσικός προϋπολογισμός εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές» αναφέρει η Raiffeisen Bank.
Ίδια άποψη διατυπώνει και η Sherbank.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης