Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη αναμένονται για τον χρυσό μετά τις επιθέσεις στη Συρία - Στην αντίδραση της Ρωσίας εστιάζουν οι αγορές

Κέρδη αναμένονται για τον χρυσό μετά τις επιθέσεις στη Συρία - Στην αντίδραση της Ρωσίας εστιάζουν οι αγορές
Ο χρυσός έχει επωφεληθεί τις τελευταίες ημέρες ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία
Χρυσός και πετρέλαιο αναμένεται να επεκτείνουν τα κέρδη τους αύριο (16/4/2018), όταν ανοίξουν οι αγορές για πρώτη φορά από τα πυραυλικά πλήγματα στη Συρία ενώ μετοχές και ομόλογα θεωρείται απίθανο να υποστούν μεγάλες απώλειες εκτός εάν η Δύση αναμένεται να χτυπήσει εκ νέου ή αντιδράσει η Ρωσία.    
Η ροή ειδήσεων είναι στην πραγματικότητα καλύτερη από ό, τι φαινόταν σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, καθώς το στρατιωτικό χτύπημα ήταν «χειρουργικό» ενώ καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην χτυπηθούν ρωσικοί στόχοι και αυτό είναι καλό σημάδι για την αγορά, σημειώνει ο Salman Ahmed, επενδυτικός σύμβουλος της Lombard Odier στο Λονδίνο.
Ο χρυσός έχει επωφεληθεί τις τελευταίες ημέρες ως ασφαλές περιουσιακό στοιχείο εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, η οποία ώθησε επίσης το πετρέλαιο πάνω από τα  70 δολάρια ανά βαρέλι, λόγω ανησυχιών για την όξυνση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
Η Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της Think Markets, δήλωσε ότι η τιμή του χρυσού θα ανέβει αύριο (16/4), αλλά με τρόπο ελεγχόμενο.
Η απότομη διακύμανση στην τιμή του θα ερχόταν λόγω μίας ρωσικής αντεπίθεσης, εξηγεί.
Ο χρυσός, που συχνά θεωρείται ως περιουσιακό στοιχείο – καταφύγιο σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, θα μπορούσε να κινηθεί περί τα 1.400 δολάρια ανά ουγγιά μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες κέρδους.
Το Σάββατο (14/4/2018), οι αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις φέρονται να έπληξαν την καρδιά του προγράμματος χημικών όπλων της Συρίας σε αντίποινα για  χημική επίθεση του Assad εναντίον περιοχής  την οποία ήλεγχαν οι αντάρτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης