Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική τραπεζική εξέλιξη – Η ΕΚΤ ζητάει από τη Deutsche Bank ένα «σενάριο κρίσης»

tags :
Σημαντική τραπεζική εξέλιξη – Η ΕΚΤ ζητάει από τη Deutsche Bank ένα «σενάριο κρίσης»
H ΕΚΤ θα απαιτήσει παρόμοιες προσομοιώσεις ακραίων σεναρίων και από άλλες τράπεζες
Να προετοιμαστεί για άσκηση προσομοίωσης, που θα φθάνει στα όρια ενός «σεναρίου κρίσης» ζήτησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τη Deutsche Bank, όπως γράφει στο  φύλλο της ( Δευτέρα 16/4) η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung. 
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, είναι η πρώτη φορά που η εποπτική αρχή της ΕΚΤ απαίτησε ένα τέτοιο μέτρο από μια τόσο μεγάλη τράπεζα.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης, ότι η ΕΚΤ θα απαιτήσει παρόμοιες προσομοιώσεις άλλων τραπεζών.
Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΚΤ ζητούν να μάθουν την κεφαλαιακή επάρκεια της γερμανικής τράπεζας στο ενδεχόμενο αιφνιδιαστικού τερματισμού νέων εργασιών.
Μια πιθανή ανάγκη για μια τέτοια ακραία προσομοίωση μπορεί να προέκυψε από την πρόσφατη αντικατάσταση του Διευθύνοντος Συμβούλου John Cryan από τον  Christian Sewing, από έναν τραπεζίτη, που ορισμένοι εικάζουν ότι μπορεί να επιδιώξει τη διακοπή της λειτουργία του τμήματος i-Banking της Deutsche Bank.
"Θα αναλύσουμε λεπτομερώς πώς θέλουμε να τοποθετούμε τις επενδύσεις μας (βασικό πυλώνα της τράπεζάς μας) σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς είχε αναφέρει Sewing. 
Βεβαίως, προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται για το χειρότερο και προσομοιώνει μια πλήρης χρεοκοπία της Deutsche Bank, η εφημερίδα προσθέτει ότι η άσκηση δεν αφορά την προσομοίωση γεγονότος πτώχευσης «που θα ήταν πολλές φορές πιο ακριβό και δύσκολο».
Απαντώντας στο άρθρο η ΕΚΤ σημειώνει ότι, γενικά παρέχει στις τράπεζες πολλά tests, χωρίς να επεξεργάζεται το «σενάριο κρίσης» που έχει ζητήσει.
Από την πλευρά της η  Deutsche Bank ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές αρχές έχουν καθήκον να καθορίζουν «τις συνέπειες της τακτικής διευθέτησης των θέσεων στα εμπορικά τους βιβλία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης