Τελευταία Νέα
Πολιτική

Pyatt: Το 2018 η Ελλάδα επιστρέφει στο καθεστώς μίας υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης

Pyatt: Το 2018 η Ελλάδα επιστρέφει στο καθεστώς μίας υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης
Η εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός συνεχώς βελτιώνεται μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης πριν από οκτώ χρόνια σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης
Για μία πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έκανε λόγο ο Αμερικανός πρέσβης Geoffrey Pyatt από το βήμα της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA Athens Destination Expo 2018 (ASTA ADE 2018) στο Ηρώδειο.
Επίσης προέβλεωε ότι, εντός του 2018 η Ελλάδα θα επιστρέψει στο καθεστώς μίας υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης.
«Είμαι υπερήφανος που το λέω ότι η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη.
Έχουμε φθάσει σε μια πολύ ειδική χρονική στιγμή στις διμερείς μας σχέσεις. Και στις δύο πλευρές οι κυβερνήσεις μας έχουν δεσμευτεί στην οικοδόμηση αυτής της δυναμικής», ανέφερε ο Pyatt στην ομιλία του.
«Όλοι μας μαθαίνουμε από νεαρή ηλικία ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, αλλά μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω από τα ταξίδια που έχω κάνει σε αυτήν την όμορφη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είτε αναφέρομαι στην αρχαία Δωδώνη είτε στους θησαυρούς της αρχαίας Ολυμπίας, ότι υπάρχουν δεκάδες και δεκάδες εντυπωσιακά αξιοθέατα παγκόσμιας κληρονομιάς που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι Αμερικανοί ταξιδιώτες», σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ.
«Όμως το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου, είναι οι εξαιρετικοί συνδυασμοί που αυτή η χώρα προσφέρει— η θάλασσα, τα βουνά, οι άνθρωποι, το φαγητό και ο πολιτισμός— προσφέρουν στους τουρίστες μιας απίστευτη ποικιλία εμπειριών μιας ζωής», συνέχισε ο Αμερικανός πρέσβης.
 «Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει νέα δρομολόγια πτήσεων προκειμένου να καταστεί ευκολότερο για τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν εδώ και οι ιδιωτικοποιήσεις, των οποίων ηγείται η Fraport έχουν επιφέρει σημαντική βελτίωση στην αποτελεσματικότητα όλων των ιδιωτικοποιημένων αεροδρομίων της Ελλάδας.
Το αεροδρόμιο της Αθήνας μόλις ψηφίστηκε το καλύτερο στη νότια Ευρώπη από το Skytrax.
Η εικόνα της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός συνεχώς βελτιώνεται μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης πριν από οκτώ χρόνια.
Και πρέπει να υπογραμμίζω, ότι βάσει όλων των ενδείξεων φέτος, εντέλει θα δούμε την Ελλάδα να αναδύεται από την κρίση και να επιστρέφει στο καθεστώς μιας κανονικής, υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης», συνέχισε ο Αμερικανός πρέσβης.
«Ως Αμερικανός πρέσβης, οι στόχοι μου εδώ είναι πολύπλευροι.
Πρώτον και κύριον, την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών από τις εταιρείες παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών της Αμερικής.
Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και του τουρισμού από τις ΗΠΑ. Να καταστήσω σαφές στους συμπατριώτες μου, τους Αμερικανούς, ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ασφαλής και φιλόξενος προορισμός»., είπε ο Pyatt.
«Θα ήθελα να αναφερθώ και σε μια άλλη ευκαιρία που παρουσιάζεται, φέτος οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερο εμπορική και επενδυτική εκδήλωση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτελεί ευκαιρία για εμάς να επισημάνουμε, στο παγκόσμιο σκηνικό, την αμερικανική επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εγχειρήματα.
Η διοίκηση Trump υποσχέθηκε να στείλει μια αντιπροσωπία υψηλόβαθμων αξιωματούχων για να εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης