Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Citigroup: Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την αγορά ομολόγων - Morgan Stanley: Ο S&P 500 έως τις 3000 μον. και μετά πόνος

Citigroup: Υπάρχει  τεράστιο πρόβλημα με την αγορά ομολόγων - Morgan Stanley: Ο S&P 500 έως τις 3000 μον. και μετά πόνος
Morgan Stanley: Ο S&P 500 θα φθάσει έως τις 3000 μονάδες και μετά πόνος
Ενώ η Citigroup προειδοποιεί ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την αγορά ομολόγων, η Morgan Stanley προβλέπει ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να φθάσει έως τις 3000 μονάδες και μετά πόνος να προκληθεί στις αγορές...
Η παγκόσμια οικονομική και χρηματιστηριακή ανάκαμψη τελειώνει;
Με βάση πρόδρομους δείκτες όπως ο Global Eco Surprise Survey της Citi που έχει γυρίσει σε αρνητικό όπως το 2016 ...
Ταυτόχρονα η J P Morgan υποστηρίζει ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι η αμερικανική οικονομία είναι ένας πολύ «καθυστερημένος κύκλος» και ότι μια συμβατική αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης μεταξύ 2 και 10 ετών ένας προάγγελος της ύφεσης.
Με βάση την Citigroup η FED έχει ήδη μετακινηθεί ως προς την στρατηγική επιτοκίων της και ότι η περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από εδώ θα είναι αρνητικό στοιχείο».
Πολλοί αμφισβητούν την ικανότητα της Wall Street να συνεχίσει την ανοδική της πορεία ως αποτέλεσμα της ανυπομονησίας της κερδοσκοπίας ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται ακόμη περισσότερο καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται.
Ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το κατά πόσο οι μετοχές μπορούν να κινηθούν υψηλότερα.
Για τη Citigroup το κλίμα ευφορίας έχει διαρραγεί και θα χρειαστούν μήνες για να αποκατασταθεί.
Για τις μετοχές θα απαιτηθούν ακόμη και μήνες ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά από τόσο μεγάλες και ακραίες διακυμάνσεις.
Η Citi σημειώνει επίσης ότι η έλλειψη ανοδικής ορμής στις μετοχές μπορεί επίσης να εξηγηθεί από την "αυξημένη πιθανότητα να εισέλθουμε τώρα σε φάση επιβράδυνσης της ανάπτυξης και κορύφωσης του ανοδικού κύκλου".
Οι μετοχές έχουν ακόμη ένα ανοδικό περιθώριο αλλά ο χρόνος που θα τελειώσει η ανοδικότατα της αγοράς τελειώνει.
Τι συμβαίνει με την πολύ πιο σημαντική αγορά ομολόγων;
Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην αγορά γνωρίζουν πολύ καλά, ότι "πλησιάζουμε ένα βασικό τεχνικό επίπεδο στην κορυφή, αλλά αυτό που είναι πιθανότατα πιο σημαντικό (από ψυχολογική άποψη) είναι η πολυετή αντίστροφη τάση στις αποδόσεις των ομολόγων.
Ταυτόχρονα στις ΗΠΑ η αύξηση του χρέους από  400 δισεκατομμύρια έως 800 δισεκατομμύρια δολάρια θα ωθήσει τις πραγματικές αποδόσεις υψηλότερα και λόγω της μείωσης των αγορών από ΕΕ και Ιαπωνία.
Η γενική πεποίθηση είναι ότι οι αποδόσεις των ομολόγων θα συνεχίσουν να αυξάνονται.




Morgan Stanley: Ο S&P 500 θα φθάσει έως τις 3000 μονάδες και μετά πόνος

Κατά την αμερικανική επενδυτική τράπεζα ο S & P 500 μπορεί να κορυφώσει μεταξύ 2950-3000 μονάδων έως το τέλος του 2018.
Τι θα συμβεί στη συνέχεια:
"Η μεγαλύτερη αδυναμία θα προέλθει πιθανότατα από τους πρώην ηγέτες της Wall όπως οι τεχνολογικές εταιρίες.
Οι αγορές των ΗΠΑ θα διορθώσουν στην συνέχεια.
 Ως εκ τούτου, οι διεθνείς ανεπτυγμένες αγορές πρέπει να ξεπεράσουν τους όρους του δολαρίου ΗΠΑ. "
Κάθε φορά που κάποιος επικαλείται τις λέξεις «τέλος κύκλου» ή «τέλος του κύκλου», η φυσική απάντηση είναι να θέλει να πουλήσει τα πάντα, ειδικά επειδή οι μνήμες των διορθώσεων 2008-2009 ή 2000-2002 είναι ακόμα ζωντανές.
Αντιθέτως, οραματιζόμαστε μια σταθεροποίηση 1-2 ετών με διακυμάνσεις των τιμών κατά 10%-20% και πολύ πόνο αργότερα.
Κατά την Morgan Stanley ο μόνος λόγος για τον οποίο η αγορά φαίνεται να είναι σε έναν ανοδικό κύκλο ταύρων είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια φούσκα κόστους περίπου 250 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι το παγκόσμιο χρέος και η μόνη πραγματική μεταβλητή είναι εάν θα είναι πρόθυμες - και ικανές – οι κεντρικές τράπεζες να δημιουργήσουν και 4ο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Εάν καταρρεύσει βίαια η φούσκα η μεγάλη ύφεση του 1929 θα φαίνεται σαν πρωινό…



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης