Τζαβάρας: Αναπάντεχα τα όσα είπε ο Zaev για το erga omnes – Παρελθόν η αισιοδοξία για λύση

Τζαβάρας: Αναπάντεχα τα όσα είπε ο Zaev για το erga omnes – Παρελθόν η αισιοδοξία για λύση
Στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Αναπάντεχα και απρόβλεπτα χαρακτήρισε τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Zoran Zaev, ο οποίος υποστήριξε ότι τα Σκόπια δεν συζητούν αλλαγή Συντάγματος ούτε όνομα για όλες τις χρήσεις (erga omnes).
«Οι δηλώσεις Zaev είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που περιμέναμε.
Η αισιοδοξία που είχαν καλλιεργήσει μάλλον είναι παρελθόν.
Αυτά που είπε ο Zaev είναι αναπάντεχα και απρόβλεπτα.
Είναι δυνατόν, όταν και ο κ. Κοτζιάς είχε πει ότι ξεκινάμε από τα αλυτρωτικά ζητήματα, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία, και ξαφνικά ούτε το erga omnes υιοθετεί ο Πρωθυπουργός, και λέει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας.
Ουσιαστικά δημιουργεί αβεβαιότητα, τη στιγμή που εμείς πιστεύαμε ότι όλα βαίνουν καλώς» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζαβάρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στη στάση της Τουρκίας μετά τα «χτυπήματα» της Δύσης στη Συρία.
«Οι Τούρκοι προσπαθούν να είναι σε δυο βάρκες.
Να προωθούν τα εθνικά τους συμφέροντα μέσα από επεμβάσεις και από την άλλη όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσουν προσπαθούν να είναι και με τον έναν και με τον άλλον» είπε ο κ.Τζαβάρας, τονίζοντας ότι στα εθνικά θέματα πρέπει να επικρατεί πνεύμα συναίνεσης.
«Η κυβέρνηση έκανε άσχημα που δεν κάλεσε πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για να έχει τη γνώμη τους και να αποκτήσει, γιατί όχι, και τη στήριξη τους.
Στα εθνικά θέματα πρέπει να είμαστε ενωμένοι» επεσήμανε ο κ.Τζαβάρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS