Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός παρά τις εντάσεις γύρω από τη Συρία - Στο -0,16% και τα 1.342,66 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός παρά τις εντάσεις γύρω από τη Συρία - Στο -0,16% και τα 1.342,66 δολ. ανά ουγγιά
Η ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου περιόρισε την περαιτέρω άνοδο του πολύτιμου μετάλλου
Πτωτικά κινείται σήμερα Δευτέρα (16/4) ο χρυσός, μετά την άνοδο που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, στον απόηχο των γεγονότων που έλαβαν χώρα στη Συρία το περασμένο Σάββατο (14/4).
Ειδικότερα, περί τις 10:42 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,16% στα 1.342,66 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο επέστρεψε στη ζώνη των 107 γεν μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών.
Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη προς τον χρυσό, θέτοντας ως ανώτερο στόχο τη ζώνη των 1.350 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, τα 1.335 δολ. ανά ουγγιά αποτελούν «επίπεδο στήριξης» για το πολύτιμο μέταλλο, με τους επενδυτές να διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία που αφορούν τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ για τον Μάρτιο του 2018, καθώς και τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed, τα οποία θα δώσουν μία σαφέστερη εικόνα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αναμένεται να έχουν ενισχυθεί κατά +0,4% για τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ανακάμπτοντας μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Υπενθυμίζουμε ότι το περασμένο Σάββατο, οι ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία εκτόξευσαν 105 πυραύλους εναντίον της Συρίας, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά που κατηγορεί η Δύση ότι πραγματοποίησε η κυβέρνηση Assad στη Ντούμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης