Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Θα υπάρξει άμεση αντίποινα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον μας

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Θα υπάρξει άμεση αντίποινα στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον μας
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov, τόνισε ότι η Μόσχα δε θα καθυστερήσει να «απαντήσει» στις νέες αμερικανικές κυρώσεις
Αποφασισμένη να «απαντήσει» στις νέες κυρώσεις που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, εμφανίστηκε σήμερα (16/4) η Ρωσία, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Ryabkov στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, «η Μόσχα δε θα καθυστερήσει την απάντησή της στις νέες αμερικανικές κυρώσεις», οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας από την Ουάσιγκτον.
«Το κατώτερο κοινοβούλιο της Ρωσίας εξετάζει μία νομοθεσία που θα δώσει στο Κρεμλίνο την εξουσία να περιορίσει τις αμερικανικές εισαγωγές», ανέφερε ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η «κατάχρηση» του αμερικανικού δολαρίου από την πλευρά των ΗΠΑ στον τομέα του διεθνούς συναλλάγματος.
Τα σχόλια του Ryabkov έρχονται ως «απάντηση» στις δηλώσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, ότι η Ουάσιγκτον θα επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, επικαλούμενη τη στήριξη προς τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad.
Το περασμένο Σάββατο (14/4) οι ΗΠΑ, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας, στοχεύοντας εγκαταστάσεις που, σύμφωνα με τη Δύση, πραγματοποιείται η παραγωγή χημικών όπλων.
Ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, καταδίκασε την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς την ως «πράξη επιθετικότητας» η οποία θα επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης