Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για Συρία - Στα εταιρικά το επίκεντρο

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για Συρία - Στα εταιρικά το επίκεντρο
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να «αψηφούν» τις ανησυχίες για τη Συρία
Με συγκρατημένη άνοδο άνοιξε σήμερα (16/4/2018) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να «αψηφούν» τις ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Συρία, μετά και τις πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία το σαββατοκύριακο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,7% στις 24.522 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,6% στις 2.672 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,6% υψηλότερα, στις 7.145 μονάδες.


Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/4) συντονισμένα πλήγματα στη Συρία με 103 πυραύλους εναντίον θέσεων που κατά τους αμερικανούς παράγονται χημικά όπλα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, προειδοποίησε σήμερα ότι εάν οι δυνάμεις της Δύσης ξαναχτυπήσουν τη Συρία, τότε θα προκληθεί χάος στις παγκόσμιες σχέσεις, την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Ιράν, Hassan Rouhani, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι τα χτυπήματα της Δύσης κατέστρεψαν τις πιθανότητες να υπάρξει μια πολιτική λύση στον επταετή πόλεμο της Συρίας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, τόνισε σήμερα οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση είναι σήμερα χειρότερες από αυτές που ήταν την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου», καθώς, όπως ανέφερε, τότε λειτουργούσαν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και δεν υπήρχε η αρρώστια της ρωσοφοβίας.
Την ίδια στιγμή πάντως η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας και ιδίως σε εταιρείες που ασχολούνται με εξοπλισμούς και χημικά όπλα που σχετίζονται με τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al Assad.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα.
Η μετοχή της Bank of America ενισχύεται σήμερα οριακά, παρά το γεγονός ότι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε «άλμα» 34% στα κέρδη της για το α’ 3μηνο 2018.
Ειδικότερα, η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 6,49 δισ. δολ. στους τρεις μήνες έως τις 31 Μαρτίου 2018, ή 62 σεντς ανά μετοχή, από 4,84 δισ. δολ. ή 45 σεντς ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 59 σεντς ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, τα συνολικά έσοδα της BofA αυξήθηκαν περίπου κατά 4%, στα 23,28 δισ. δολ.
Η Wall Street έχει υψηλές προσδοκίες για την τρέχουσα περίοδο δημοσίευσης αποτελεσμάτων, με τους αναλυτές να αναμένουν μια αύξηση 17,3% στα κέρδη του α’ τριμήνου του 2018, σύμφωνα με τη FactSet.
Στις αμερικανικές μετοχές προσφέρουν στήριξη και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι λιανικές πωλήσεις ανέκαμψαν τον Μάρτιο μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης, καθώς τα νοικοκυριά αύξησαν τις αγορές αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,6% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,4% τον Μάρτιο του 2018.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% τον Μάρτιο του 2018.
Από την άλλη, παραμένουν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο, με τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να κατηγορεί σήμερα τη Ρωσία και την Κίνα για υποτίμηση των νομισμάτων τους, ενώ οι ΗΠΑ αυξάνουν τα επιτόκια.
«Ρωσία και Κίνα παίζουν το παιχνίδι της υποτίμησης νομισμάτων την ώρα που οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αυξάνουν τα επιτόκια.
Απαράδεκτο!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter», ο Trump.
Νωρίτερα, ο κινέζος πρόεδρος, Xi Jinping, είχε προειδοποιήσει ότι ο αυξανόμενος προστατευτισμός εντείνει τους κινδύνους και τις αβεβαιότητες στην παγκόσμια οικονομία.
Οι επενδυτές παρακολουθούν, επίσης, με προσοχή δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης, Νeel Kashkari, δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal (WSJ)», ότι τα πρόσφατα βήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης έχουν καταστήσει πιο σίγουρη μια γρήγορη επίτευξη του στόχου για πληθωρισμό 2%, επιτρέποντας στην κεντρική τράπεζα να προχωρήσει με τις προγραμματισμένες σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης