Δούρου: Συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό πάρκο της Αθήνας, το Πεδίον Άρεως

Δούρου: Συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό πάρκο της Αθήνας, το Πεδίον Άρεως
Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε στη γαλλική πρεσβεία πρωτόκολλο συνεργασίας με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy
Η ανάταξη του εμβληματικού πάρκου της πόλης των Αθηνών, του Πεδίου του Άρεως, μέσω υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων ώστε να καταστεί ένας ζωντανός δημόσιος χώρος, κατάλληλος για τη δημιουργική ενασχόληση και ψυχαγωγία πολιτών και φορέων, αποτελεί στόχο του πρωτόκολλου συνεργασίας που συνυπέγραψαν σήμερα, στη γαλλική Πρεσβεία, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, το οποίο θα παράσχει συμβουλές και τεχνική βοήθεια στην αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
«Το Πεδίον του Άρεως έχει χάσει την ψυχή του... και θα την ξαναβρεί μέσα από το ταλέντο των καλλιτεχνών που θα αναπτύξουν πολύμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσβάσιμες στους περιοίκους και τους κατοίκους της πόλης», επισήμανε ο κ. Chantepy.
Ο Γάλλος πρεσβευτής, αναφερόμενος στην πλούσια εμπειρία του Γαλλικού Ινστιτούτου από την πολιτισμική και εκπαιδευτική συνεργασία του με θεσμικούς και μη εταίρους στη χώρα μας, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ξεκινά συνεργασία με φορέα της Αυτοδιοίκησης.
Χαρακτήρισε τη νέα αυτή προσέγγιση και την επιχειρούμενη διασύνδεση σε θέματα κουλτούρας ως «σημαντικό γεγονός» για την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
Η κ. Chantepy πρεσβευτή, που «με τη δραστηριότητά του, δεν τιμά απλά την ιδιότητα του πρέσβη αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης της Γαλλίας με τη χώρα μας». «Έχετε όλοι αντιληφθεί», προσέθεσε, «τη μεγάλη σημασία της ποιοτικής εμβάθυνσης των σχέσεων αυτών.
Μια εμβάθυνση που περνά μέσα από την οικοδόμηση δεσμών με την κοινωνία, όπως η υπογραφή αυτού του Πρωτόκολλου Συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού, υπό τη διευρυμένη του έννοια».
Η κ. Δούρου χαρακτήρισε «στρατηγική» τη συμμαχία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, «στη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως».
«Πρόκειται για πρόκληση και στοίχημα μαζί, που μπορούμε να κερδίσουμε ενώνοντας δυνάμεις, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και καλές πρακτικές.
Κτίζοντας μια συμμαχία πολιτισμού για το εμβληματικό πάρκο της Αθήνας.
Μια συμμαχία όπου κανείς δεν περισσεύει».
Σε ό,τι αφορά το Πεδίον του Άρεως, η περιφερειάρχης υπενθύμισε ότι το παρέλαβε σε «κατάσταση εγκατάλειψης», στα τέλη του 2014 και σήμερα, μέσα από σειρά στοχευμένων ενεργειών στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και μέσα από την ανάταξη των υποδομών του, «έχει τεθεί σε τροχιά αποκατάστασης».
«Κάνουμε, σοβαρή δουλειά» τόνισε, «αντιμετωπίζοντας ετερογενείς αντιδράσεις, είτε πρόκειται για όψιμα ανησυχούντες για το πεδίο, είτε για λόγους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» και έκλεισε απευθύνοντας πρόσκληση για την Τετάρτη το πρωί στο, πρόγραμμα Kids Athletics στο Πεδίο του Άρεως (πλατεία Πρωτομαγιάς), με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Δημοτικών Σχολείων της Αττικής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS