Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη Συρία - Στα εταιρικά το επίκεντρο

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη Συρία - Στα εταιρικά το επίκεντρο
Με ήπιες απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των ανησυχιών για τη Συρία
Με ήπιες απώλειες έκλεισαν σήμερα (16/4/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω των ανησυχιών για τη Συρία, μετά και τις πυραυλικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία το σαββατοκύριακο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,39% χαμηλότερα, στις 377,74 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν με αρνητικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,41% στις 12.391,41 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,91% στις 7.198,20 στις 7.233 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,04% χαμηλότερα, στις 5.312,96 μονάδες.


Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/4) συντονισμένα πλήγματα στη Συρία με 103 πυραύλους εναντίον θέσεων που κατά τους αμερικανούς παράγονται χημικά όπλα.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, προειδοποίησε σήμερα ότι εάν οι δυνάμεις της Δύσης ξαναχτυπήσουν τη Συρία, τότε θα προκληθεί χάος στις παγκόσμιες σχέσεις, την ώρα που οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, τόνισε σήμερα οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση είναι σήμερα χειρότερες από αυτές που ήταν την εποχή του «Ψυχρού Πολέμου», καθώς, όπως ανέφερε, τότε λειτουργούσαν δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών και δεν υπήρχε η αρρώστια της ρωσοφοβίας.
Την ίδια στιγμή πάντως η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας και ιδίως σε εταιρείες που ασχολούνται με εξοπλισμούς και χημικά όπλα που σχετίζονται με τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al Assad.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα, με τον κλάδο τροφίμων και ποτών να σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών κερδών.
Η μετοχή της Marine Harvest υποχώρησε κατά 0,9%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2018.
Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε αμετάβλητος, στις 23.329,31 μονάδες, καθώς οι προσπάθειες του ιταλού προέδρου, Sergio Mattarella, για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης παραμένουν προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα.
Μετά την άκαρπη ολοκλήρωση και του δεύτερου γύρου διαβουλεύσεων, την περασμένη Παρασκευή (13/4), θεωρείται πιθανή η ανάθεση μιας διερευνητικής εντολής, από μέρους του Mattarella, στον πρόεδρο της Βουλής ή τον πρόεδρο της Γερουσίας, πιθανώς, την ερχόμενη Τετάρτη (18/4).





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης